Ste milovníkom húb a jedál obohatených o ich chuť a arómu? Pripravte si chutnú hríbovú polievku podľa nášho receptu. Postačí vám len pár surovín a chutnú krémovú polievku s príchuťou húb máte na svete.
Cibuľku, šunku a žemle nakrájame. Na panvici zohrejeme olej a orestujeme cibuľku.
Vajíčka rozmiešame v mlieku, okoreníme, osolíme, pridáme muškátový oriešok a zalejeme žemle. Necháme 20 minút postáť, primiešame šunku, cibuľu a petržlen. Sformujeme knedličky, vhodíme ich do vriacej vody, vypneme ju a necháme 15 minút dôjsť.
Cibuľku nakrájame a na oleji orestujeme, pridáme múku. Zápražku zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme bobkový list, hríbové korenie a varíme asi 20 minút.
Huby umyjeme a nakrájame. Na masle ich udusíme s polovicou šampiňónov. Potom ich zalejeme vývarom. Zvyšok šampiňónov udusíme osobitne.
Keď sú hríby uvarené, okorenené a osolené, vyberieme z vývaru bobkový list a všetko pomixujeme. Primiešame smotanu a necháme 2 minúty prevariť. Dochutíme a primiešame druhú polovicu šampiňónov. Servírujeme s knedličkami.
Hríbová polievka zo sušených hríbov
Ak nemáte po ruke čerstvé huby, to nevadí. Máme pre vás aj alternatívu polievky, v ktorej sme využili sušené hríby.
Ingrediencie:
- 1 ks cibuľa
- 30 g sušených hríbov
- 2 ks zemiakov
- 1 PL olej
- 200 ml smotany na varenie
- 2 PL hladkej múky
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup prípravy
- Cibuľku nakrájame na drobné kúsky a orestujeme na oleji.
- Zemiaky nakrájame na menšie kúsky, pridáme k cibuľke a mierne orestujeme.
- Pridáme sušené hríby, zalejeme vodou (cca 1.5 litra) a varíme pokým zemiaky nezmäknú.
- Keď máme zemiaky mäkké pridáme smotanu zmiešanú s hladkou múkou.
- Polievku podľa potreby osolíme, okoreníme a môžeme podávať.
Vďaka sušeným hubám si túto polievku môžete pripraviť kedykoľvek počas roka. Ak milujete chutné krémové polievky určite vyskúšajte aj náš recept na polievku z medvedieho cesnaku alebo brokolicovú polievku.
Páčil sa Vám recept? Ohodnoťte ho!
-
Korenie čierne mleté 20g
0.58 € s DPH -
Muškátový orech mletý 20g
0.77 € s DPH -
Bobkový list 5g
0.36 € s DPH -
Petržlenová vňať 7g
0.43 € s DPH
Ingrediencie
Pokyny
Cibuľku, šunku a žemle nakrájame. Na panvici zohrejeme olej a orestujeme cibuľku.
Vajíčka rozmiešame v mlieku, okoreníme, osolíme, pridáme muškátový oriešok a zalejeme žemle. Necháme 20 minút postáť, primiešame šunku, cibuľu a petržlen. Sformujeme knedličky, vhodíme ich do vriacej vody, vypneme ju a necháme 15 minút dôjsť.
Cibuľku nakrájame a na oleji orestujeme, pridáme múku. Zápražku zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme bobkový list, hríbové korenie a varíme asi 20 minút.
Huby umyjeme a nakrájame. Na masle ich udusíme s polovicou šampiňónov. Potom ich zalejeme vývarom. Zvyšok šampiňónov udusíme osobitne.
Keď sú hríby uvarené, okorenené a osolené, vyberieme z vývaru bobkový list a všetko pomixujeme. Primiešame smotanu a necháme 2 minúty prevariť. Dochutíme a primiešame druhú polovicu šampiňónov. Servírujeme s knedličkami.