Z príchodom jari prichádza aj sezóna medvedieho cesnaku. Táto voňavá bylinka je nielen chutná ale aj plná zdraviu prospešných látok. Mnohí ho spracúvajú do pesta či tinktúr, ale výborne sa hodí aj ako prísada do jedál. Pripravte si spolu s nami lahodnú krémovú polievku z medvedieho cesnaku. Stačí len pár ingrediencií na prípravu chutného jedla.
Zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na drobno.
V hrnci na roztopenom masle a olivovom oleji orestujeme cibuľku do sklovita.
Na cibuľu pridáme zemiaky, ktoré zalejeme vodou a varíme do zmäknutia.
Do uvarených zemiakov pridáme nadrobno nakrájaný medvedí cesnak a chvíľu povaríme.
Polievku odstavíme a poriadne rozmixujeme tyčovým mixérom.
Pre získanie jemnejšie polievky pridáme smotanu na šľahanie a dochutíme soľou a korením. Chvíľu povaríme a môžeme podávať.
Tip na záver
Krémovú polievku z medvedieho cesnaku odporúčame podávať s chrumkavým pečivom. Ak vám medvedí cesnak zachutil, neváhajte a pripravte si spolu s nami aj pesto z medvedieho cesnaku. Využiť ho môžete napríklad ako nátierku, dip, alebo na dochutenie jedál.
Páčil sa Vám recept? Ohodnoťte ho!
-
Korenie čierne mleté 20g
0.58 € s DPH -
Cesnak medvedí 6g
0.51 € s DPH
Ingrediencie
Pokyny
Zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na drobno.
V hrnci na roztopenom masle a olivovom oleji orestujeme cibuľku do sklovita.
Na cibuľu pridáme zemiaky, ktoré zalejeme vodou a varíme do zmäknutia.
Do uvarených zemiakov pridáme nadrobno nakrájaný medvedí cesnak a chvíľu povaríme.
Polievku odstavíme a poriadne rozmixujeme tyčovým mixérom.
Pre získanie jemnejšie polievky pridáme smotanu na šľahanie a dochutíme soľou a korením. Chvíľu povaríme a môžeme podávať.