Krémová polievka z medvedieho cesnaku

polievka z medvedieho cesnaku

Z príchodom jari prichádza aj sezóna medvedieho cesnaku. Táto voňavá bylinka je nielen chutná ale aj plná zdraviu prospešných látok. Mnohí ho spracúvajú do pesta či tinktúr, ale výborne sa hodí aj ako prísada do jedál. Pripravte si spolu s nami lahodnú krémovú polievku z medvedieho cesnaku. Stačí len pár ingrediencií na prípravu chutného jedla.

Hodnotenie
Počkajte prosím …
Ingrediencie
 1 zväzok čerstvého medvedieho cesnaku
 1 ks cibuľa
 5 ks zemiaky
 1 PL maslo
 1 PL olej
 voda
 250 ml smotana na šľahanie
 podľa chuti soľ, mleté čierne korenie
Ingrediencie
1

Zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na drobno.

2

V hrnci na roztopenom masle a olivovom oleji orestujeme cibuľku do sklovita.

3

Na cibuľu pridáme zemiaky, ktoré zalejeme vodou a varíme do zmäknutia.

4

Do uvarených zemiakov pridáme nadrobno nakrájaný medvedí cesnak a chvíľu povaríme.

5

Polievku odstavíme a poriadne rozmixujeme tyčovým mixérom.

6

Pre získanie jemnejšie polievky pridáme smotanu na šľahanie a dochutíme soľou a korením. Chvíľu povaríme a môžeme podávať.

Tip na záver
Krémovú polievku z medvedieho cesnaku odporúčame podávať s chrumkavým pečivom. Ak vám medvedí cesnak zachutil, neváhajte a pripravte si spolu s nami aj pesto z medvedieho cesnaku. Využiť ho môžete napríklad ako nátierku, dip, alebo na dochutenie jedál.

Páčil sa Vám recept? Ohodnoťte ho!

Počkajte prosím …

Ingrediencie

Ingrediencie
 1 zväzok čerstvého medvedieho cesnaku
 1 ks cibuľa
 5 ks zemiaky
 1 PL maslo
 1 PL olej
 voda
 250 ml smotana na šľahanie
 podľa chuti soľ, mleté čierne korenie

Pokyny

Ingrediencie
1

Zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na drobno.

2

V hrnci na roztopenom masle a olivovom oleji orestujeme cibuľku do sklovita.

3

Na cibuľu pridáme zemiaky, ktoré zalejeme vodou a varíme do zmäknutia.

4

Do uvarených zemiakov pridáme nadrobno nakrájaný medvedí cesnak a chvíľu povaríme.

5

Polievku odstavíme a poriadne rozmixujeme tyčovým mixérom.

6

Pre získanie jemnejšie polievky pridáme smotanu na šľahanie a dochutíme soľou a korením. Chvíľu povaríme a môžeme podávať.

Krémová polievka z medvedieho cesnaku