Palacinky patria k obľúbeným a na prípravu jednoduchým jedlám. Môžete si ich pripraviť na raňajky ako sladký štart dňa, ale aj na obed alebo ako sladký dezert. Vyskúšajte náš recept, ktorý sme trošku upravili oproti klasickému postupu.
Do misky preosejeme hladkú múku. Pridáme mlieko, vajce a vanilkový cukor.
Všetky suroviny dôkladne rozmiešame do hladkej konzistencie.
Následne cesto ochutíme škoricou alebo perníkovým korením. Odporúčame len trošku, aby palacinky získali príjemnú vôňu.
Panvicu na palacinky potrite jemne olejom a nechajte rozohriať.
Na rozohriatu panvicu nalejte kúsok cesta a vytvorte palacinku. Opečte z oboch strán do zlatista.
Rovnako postupujte až pokým sa vám neminie cesto.
Hotové palacinky môžete podľa chuti naplniť džemom, nutelou, ovocím…
Tip: Vyskúšajte do cesta pridať 2-3 lyžičky nášho korenia Jablkový závin. Zmes už obsahuje cukor, takže v tomto prípade odporúčame nepridávať do cesta vanilkový cukor.
Palacinky sú skvelým receptom hlavne preto, že sú nenáročné na prípravu a môžete si ich naplniť podľa fantázie a chuti.
Prajeme vám dobrú chuť.
Páčil sa Vám recept? Ohodnoťte ho!
-
Perník 25g
0.50 € s DPH -
Škorica mletá 20g
0.48 € s DPH -
Jablkový závin 50 g
0.55 € s DPH
Ingrediencie
Pokyny
Do misky preosejeme hladkú múku. Pridáme mlieko, vajce a vanilkový cukor.
Všetky suroviny dôkladne rozmiešame do hladkej konzistencie.
Následne cesto ochutíme škoricou alebo perníkovým korením. Odporúčame len trošku, aby palacinky získali príjemnú vôňu.
Panvicu na palacinky potrite jemne olejom a nechajte rozohriať.
Na rozohriatu panvicu nalejte kúsok cesta a vytvorte palacinku. Opečte z oboch strán do zlatista.
Rovnako postupujte až pokým sa vám neminie cesto.
Hotové palacinky môžete podľa chuti naplniť džemom, nutelou, ovocím…