Kura na paprike

kura na paprike

Kura na paprike – recept na tradičný obed s bohatou chuťou.

Pripravte si tradičný pokrm z vášho detstva. Kura na paprike prináša dokonalú kombináciu šťavnatého kurčaťa a lahodnej papriky. Vďaka intenzívnej chuti aromatickej zmesi papriky a byliniek prežijete bohatý chuťový zážitok.

NáročnosťMierne pokročilýHodnotenie
Čas prípravy25 minútČas varenia40 minútČas celkom1 hod 5 minút
Kura na paprike - ingrediencie
 kuracích pŕs (môžu byť aj stehná)
 zeleninového vývaru
 kvalitnej Žitavskej papriky Mäspoma
 väčšia biela cibuľa
 mlieka
  smotany na varenie
 hladkej špaldovej múky
 PL repkového oleja
 mleté čierne korenie Mäspoma Premium podľa chuti
 soľ podľa chuti
Postup prípravy
1

Osolené a okorenené kuracie prsia / stehná sprudka opražíme na oleji z oboch strán (stačí 2 až 3 min z každej strany). Mäso vyberieme z panvice a odložíme bokom.

2

Na panvicu pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku, ktorú na oleji orestujeme dosklovita. Ďalej pridáme mletú červenú papriku, premiešame ju s cibuľkou, krátko orestujeme (stačí minútka). Prilejeme zeleninový vývar.

3

Do panvice vrátime kuracie mäso, prikryjeme pokrievkou a na nízkom plameni necháme dusiť cca 10 až 15 minút (stehná aj 30). Následne mäsko vyberieme a natrháme ho na kúsky pomocou vidličky.

4

Omáčku rozmixujeme tyčovým mixérom a precedíme ju cez sitko. Následne ju opäť privedieme k varu a pomaly a za stáleho miešania do nej vlejeme mlieko rozmiešané s múkou – tým omáčku zahustíme.

5

Na záver prilejeme smotanu, omáčku dochutíme soľou a korením, necháme prevrieť a odstavíme z plameňa. Do omáčky vmiešame kúsky mäsa a môžeme servírovať.

6

Kura na paprike podávame s cestovinami alebo haluškami.

Ak ste obľúbencom pikantnejších jedál, môžete do omáčky pridať aj kúsok chilli.

Ingrediencie

Kura na paprike - ingrediencie
 kuracích pŕs (môžu byť aj stehná)
 zeleninového vývaru
 kvalitnej Žitavskej papriky Mäspoma
 väčšia biela cibuľa
 mlieka
  smotany na varenie
 hladkej špaldovej múky
 PL repkového oleja
 mleté čierne korenie Mäspoma Premium podľa chuti
 soľ podľa chuti

Postup

Postup prípravy
1

Osolené a okorenené kuracie prsia / stehná sprudka opražíme na oleji z oboch strán (stačí 2 až 3 min z každej strany). Mäso vyberieme z panvice a odložíme bokom.

2

Na panvicu pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku, ktorú na oleji orestujeme dosklovita. Ďalej pridáme mletú červenú papriku, premiešame ju s cibuľkou, krátko orestujeme (stačí minútka). Prilejeme zeleninový vývar.

3

Do panvice vrátime kuracie mäso, prikryjeme pokrievkou a na nízkom plameni necháme dusiť cca 10 až 15 minút (stehná aj 30). Následne mäsko vyberieme a natrháme ho na kúsky pomocou vidličky.

4

Omáčku rozmixujeme tyčovým mixérom a precedíme ju cez sitko. Následne ju opäť privedieme k varu a pomaly a za stáleho miešania do nej vlejeme mlieko rozmiešané s múkou – tým omáčku zahustíme.

5

Na záver prilejeme smotanu, omáčku dochutíme soľou a korením, necháme prevrieť a odstavíme z plameňa. Do omáčky vmiešame kúsky mäsa a môžeme servírovať.

6

Kura na paprike podávame s cestovinami alebo haluškami.

Kura na paprike