
Kura na paprike
@simona_malkova
- 350 g kuracích pŕs (môžu byť aj stehná)
- 600 ml zeleninového vývaru
- 15 g kvalitnej Žitavskej papriky Mäspoma
- 1 väčšia biela cibuľa
- 80 ml mlieka
- 100 ml smotany na varenie
- 20 g hladkej špaldovej múky
- 1 PL repkového oleja
- mleté čierne korenie Mäspoma Premium podľa chuti
- soľ podľa chuti
POSTUP:
- Osolené a okorenené kuracie prsia / stehná sprudka opražíme na oleji z oboch strán (stačí 2 až 3 min z každej strany). Mäso vyberieme z panvice a odložíme bokom.
- Na panvicu pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku, ktorú na oleji orestujeme dosklovita. Ďalej pridáme mletú červenú papriku, premiešame ju s cibuľkou, krátko orestujeme (stačí minútka). Prilejeme zeleninový vývar.
- Do panvice vrátime kuracie mäso, prikryjeme pokrievkou a na nízkom plameni necháme dusiť cca 10 až 15 minút (stehná aj 30). Následne mäsko vyberieme a natrháme ho na kúsky pomocou vidličky.
- Omáčku rozmixujeme tyčovým mixérom a precedíme ju cez sitko. Následne ju opäť privedieme k varu a pomaly a za stáleho miešania do nej vlejeme mlieko rozmiešané s múkou – tým omáčku zahustíme.
- Na záver prilejeme smotanu, omáčku dochutíme soľou a korením, necháme prevrieť a odstavíme z plameňa. Do omáčky vmiešame kúsky mäsa a môžeme servírovať.
- Kura na paprike podávame s cestovinami alebo haluškami.
© Copyright @simona_malkova