ReceptyRecepty: Mäsité pokrmy

Kapor na zemiakoch

17. augusta 201712 októbra, 2021
kapor na zemiakoch

Ingrediencie

4 porcie kapra
1 kg zemiakov
1 lyžica masti na vymastenie misy
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
4 lyžice oleja, 1 citrón
rasca
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ

Postup

Umyté zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a nakrájame na kolieska, ktoré poukladáme do vymastenej ohňovzdornej misy. Zemiaky osolíme, okoreníme, posypeme mletou paprikou a rascou. Cibuľu pokrájame na kolieska a speníme na oleji. Porcie kapra osolíme, okoreníme, potrieme rozotretým cesnakom a vložíme k cibuli. Osmaženého kapra s cibuľou dáme do misy na poukladané zemiaky, pokvapkáme citrónovou šťavou a vo vyhriatej rúre upečieme domäkka.