ReceptyRecepty: Bezmäsité pokrmy

Tofu s fazuľkami

16. augusta 201712 októbra, 2021

Ingrediencie

4 cibuľky
40 g masla
1 a pol balenia údeného tofu
pažítka
200 g zelených fazuliek
vývar
2 dl šľahačkovej smotany
soľ
mleté čierne korenie
sójová omáčka
kari korenie
kurkuma
uvarená ryža

Postup

V panvici na rozpustenom masle speníme nakrájanú cibuľku. Pridáme na kúsky pokrájané tofu, jemne osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opečieme. Ochutíme korením karí, kurkumou, sójovou omáčkou, premiešame, podlejeme trochou vývaru a pár minút podusíme. Potom vlejeme šľahačkovú smotanu, necháme ju prejsť varom, ochutíme kúskami pažítky a odstavíme z ohňa. Zelené fazuľky umyjeme, pokrájame a povaríme v osolenej vode. Scedíme a pridáme k udusenému tofu. Podávame s uvarenou ryžou.

Mäspoma je Mňäm!

Označte si poštovú schránku nálepkou Mňäm! a hrajte denne o 1000 €

Zobräziť viac