Ingrediencie
4 vajcia
trošku soli
1 l mlieka
400 g hladkej múky
maslo na vyprážanie
Plnka:
50 g hrozienok
3 PL rumu
2 vajcia
1 jablko
40 g mäkkého masla
70 g cukru
citrónovú kôru z 1 citróna
350 g tvarohu
Poleva:
1 vajce
1/8 l mlieka
1 PL cukru
1 vanilínový cukor
3 PL práškového cukru
maslo na vymastenie tortovej formy,alebo zapekacej misy
Postup
Pripravíme si plnku. Hrozienka opláchneme pod tečúcou vodou a zalejeme ich rumom. Žĺtky vymiešame s maslom a citrónovou kôrou.
Pridáme tvaroh, hrozienka a nahrubo postrúhané jablko. Nakoniec primiešame z bielkov vyšľahaný tuhý sneh. Z vajec, múky, mlieka a zo soli vyšľaháme hladké cesto, na masle upražíme tenké palacinky, naplníme ich, prerežeme na polovicu a obložíme nimi maslom vymastenú formu. Poukladáme ich šikmo – rezom nahor a zalejeme polevou. Pripravíme ju z vajca, mlieka, cukru, vanilínového a práškového cukru.Poliate palacinky zapečieme v rúre vyhriatej na 200 °C.