ReceptyRecepty: Mäsité pokrmy

Bolonské špagety

12 októbra, 2021
bolonské špagety

Ingrediencie

350 g špagiet
70 g tuku
1 veľká cibuľa
4 lyžice paradajkového pretlaku
200 g mletého mäsa
100 g strúhaného syra
2 lyžice vody
petržlenová vňať350 g špagiet
70 g tuku
1 veľká cibuľa
4 lyžice paradajkového pretlaku
200 g mletého mäsa
100 g strúhaného syra
2 lyžice vody
petržlenová vňať

Postup

Uvaríme špagety alebo makaróny. Na tuku speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Potom na nej za stáleho miešania opečieme mäso. Pridáme paradajkový pretlak, posolíme, podľa chuti pokoreníme a zriedime vodou, ktorú necháme prejsť bodom varu. Pridáme najemno pokrájanú petržlenovú vňať. Špagety dáme na taniere, zalejeme omáčkou a podávame. Strúhaný syr dáme osobitne na stôl, každý si nasype podľa chuti.