So želírovacím prostriedkom uvaríte váš obľúbený džem rýchlo a s istotou, že sa vám nepokazí.
Džemko 2:1
0.65 € s DPH
Na sklade
2:1 – 1000g ovocia/ovoce, 500g cukru
varenie ovocných džemov a marmelád
Kratšie varenie = viac vitamínov
Zloženie/info
Dextróza, želírujúca látka: agar; regulátor kyslosti: kyselina citrónová; chemická konzervačná látka: kyselina sorbová; protipeniaca látka: palmový tuk.
Výrobok môže obsahovať: horčicu, sezam, lepok, zeler.
Recept/použitie
Višňový džem so škoricou
Postup: do 1 kg višní pridáme Džemko Mäspoma 2:1 zmiešané s 2 lyžicami cukru a privedieme do varu. V prípade, že nechceme aby džem obsahoval šupky môžeme variť višne aj s kôstkami a potom pasírujeme cez sitko. Do vriaceho ovocia pridáme 0,5 kg cukru. Znovu privedieme do varu, pridáme 1 lyžičku mletej škorice, a varíme na miernom ohni 5 minút. Podľa chuti môžeme pridať šťavu z jedného citróna. Horúci džem nalievame do pohárov, ktoré na 10 minút prevrátime hore dnom.
Použitie
Vhodný na prípravu ovocných džemov a marmelád zo sladkého a stredne kyslého ovocia (marhule, jahody, slivky, atď.)
1. Ovocie podľa potreby spracujeme (odstránime šupky, jadierka, kôstky, nakrájame, rozomelieme príp. prepasírujeme).
2. Odvážime 1 kg spracovaného ovocia, obsah Džemko Mäspoma 2:1 zmiešame s 2 lyžicami cukru, pridáme k ovociu a vo väčšej rajnici privedieme do varu.
3. Vo vriacej zmesi rozpustíme 0,5 kg cukru. Necháme dôkladne variť 5 minút. Nevaríme dlhšie ako je potrebné, pretože vysoká teplota ničí vitamíny. Po odstavení nalievame horúci džem do čistých pohárov.
4. Poháre uzavrieme viečkom a otočíme hore dnom asi na 10 minut.
Výrobca
Mäspoma spol. s.r.o., T.G.Masaryka 8/955, 960 01 Zvolen, Slovenská republika
Hmotnosť
25g
Skladovanie
Skladujte v suchu a chráňte pred priamym slnečným žiarením.
EAN
8586011419892
Ďalšie informácie
Hmotnosť | 0.027 kg |
---|
1 recenzia k Džemko 2:1
Musíte byť prihlásený pre pridanie hodnotenia.
Možno by sa Vám páčilo…
-
Džemko 1:1
0.65 € s DPH -
Džemko 3:1
0.65 € s DPH
Margita M. (overený zákazník) –
Používam,mám dobré skúsenosti