Domáce klobásky sú najlepšie! Zmes na Gazdovskú klobásu obsahuje tie správne koreniny v ideálnom pomere. Vďaka nej bude výroba klobások hračka a ich chuť dokonalá.
Jedno balenie zmesi vystačí na ochutenie 5 kg mäsa.
Návod na použitie
5 kg bravčového mäsa (2,5 kg pliecko + 2,5 kg prerastaný bôčik) pokrájame na väčšie kusy (4 až 8 cm). Pridáme koreninovú soľ GAZDOVSKÁ KLOBÁSA 225g, dobre premiešame a necháme stáť 12-24 hodín na chladnom mieste pri teplote 4-8°C. Odležané mäso melieme na mlynčeku cez nôž s otvormi Ø 6-10 mm, po zomletí len zľahka premiešame. Pripravenú zmes plníme do prírodných bravčových čriev, pred údením necháme povrch klobás usušiť na chladnom mieste. Údime studeným dymom (nie prudko) do oranžovo-hnedého zafarbenia.
Výrobca
Mäspoma spol. s.r.o., T. G. Masaryka 8/955, 960 01 Zvolen, Slovenská republika
Hmotnosť
225 g
Jaroslav B. (overený zákazník) –
Výborná chut zmes korenin