Tie najlepšie klobásky sú domáce. Zmes na výrobu klobás Čabajka obsahuje tú správnu kombináciu korenín, vďaka ktorým budú vaše klobásky dokonale chutné.
Jedno balenie vystačí na 5 kg mäsa.
Návod na použitie
5 kg bravčového mäsa (2,5 kg pliecko + 2,5 kg prerastaný bôčik) pokrájame na väčšie kusy (4 až 8 cm). Pridáme koreninovú soľ ČABAJKA 250 g, dobre premiešame a necháme stáť 12 – 24 hodín na chladnom mieste pri teplote 4 – 8°C. Odležané mäso melieme na mlynčeku cez nôž s otvormi Ø 6 – 10 mm, po zomletí len zľahka premiešame. Pripravenú zmes plníme do prírodných bravčových čriev, pred údením necháme povrch klobás usušiť na chladnom mieste. Údime studeným dymom (nie prudko) do oranžovo-hnedého zafarbenia.
Slavomir H. (overený zákazník) –
Sú dobré,kupujem ich pravidelne