ČABAJKA, zmes na výrobu klobás, na 5kg mäsa
2.25 € s DPH
Na sklade
Zloženie/info
Soľ (max. 55%), paprika sladká, rasca, dextróza, kvasničný extrakt, farbivo (paprikový extrakt), extrakty rastlín, extrakty korenín
Výrobok môže obsahovať zeler, horčicu, sezam, glutén, sóju, vajcia, mlieko, arašidy, orechy, vlčí bôb.
Výživové údaje na 100 g výrobku
Energia: 802 kJ/201 kcal; Tuky: 7,4 g; z toho nasýtené mastné kyseliny: 1,7 g; Sacharidy 25 g; z toho cukry: 10 g; Bielkoviny: 6,6 g; Soľ: 53,1 g
Výrobca
Mäspoma spol. s.r.o., T.G.Masaryka 8/955, 960 01 Zvolen, Slovenská republika
Hmotnosť
250 g
Skladovanie
Skladujte v suchu a chráňte pred priamym slnečným žiarením.
EAN
8586011412732
Tie najlepšie klobásky sú domáce. Zmes na výrobu klobás Čabajka obsahuje tú správnu kombináciu korenín, vďaka ktorým budú vaše klobásky dokonale chutné.
Jedno balenie vystačí na 5 kg mäsa.
Návod na použitie
5 kg bravčového mäsa (2,5 kg pliecko + 2,5 kg prerastaný bôčik) pokrájame na väčšie kusy (4 až 8 cm). Pridáme koreninovú soľ ČABAJKA 250 g, dobre premiešame a necháme stáť 12 – 24 hodín na chladnom mieste pri teplote 4 – 8°C. Odležané mäso melieme na mlynčeku cez nôž s otvormi Ø 6 – 10 mm, po zomletí len zľahka premiešame. Pripravenú zmes plníme do prírodných bravčových čriev, pred údením necháme povrch klobás usušiť na chladnom mieste. Údime studeným dymom (nie prudko) do oranžovo-hnedého zafarbenia.
Tento produkt môžu ohodnotiť len prihlásení zákazníci, ktorí si ho kúpili.
Slavomir H. (overený zákazník) –
Sú dobré,kupujem ich pravidelne