Najlepšie klobásky sú tie domáce. S našou zmesou na výrobu klobás Čorizo urobíte dokonalé pikantné čorizo klobásky. Obsahuje tie správne koreniny, aby mali výsledné klobásky dokonalú chuť a vôňu.
Jedno balenie zmesi vystačí na 5 kg mäsa.
Návod na použitie
5 kg bravčového mäsa (2,5 kg pliecko + 2,5 kg prerastaný bôčik) pokrájame na väčšie kusy (4 až 8 cm). Pridáme koreninovú soľ ČORIZO 200g , dobre premiešame a necháme stáť 12 – 24 hodín na chladnom mieste pri teplote 4 – 8 °C. Odležané mäso melieme na mlynčeku cez nôž s otvormi Ø 6 – 10 mm, po zomletí len zľahka premiešame. Pripravenú zmes plníme do prírodných bravčových čriev, pred údením necháme povrch klobás usušiť na chladnom mieste. Údime studeným dymom (nie prudko) do oranžovo-hnedého zafarbenia.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.