Cibuľa sušená 15g
0.36 € s DPH
Na sklade
Zloženie/info
Cibuľa sušená drvená
Alergény
Obsahuje oxid siričitý/siričitany. Výrobok môže obsahovať: zeler, horčicu, sezam, glutén, sóju, vajcia, mlieko, arašidy, orechy, vlčí bôb.
Recept/použitie
Cibuľa sušená
Sušená cibuľa je náhradou čerstvej cibule. Hlavnou výhodou sušenej formy je jednoduchšie a pohodlnejšie používanie. Takto spracovaná cibuľa si zachováva časť pôvodnej chuti a vône.
Postup: Môžeme ju použiť do pokrmov namiesto čerstvej cibule. Používa sa najmä v studenej kuchyni: do šalátov, pomazánok, ale výborná je tiež v teplej kuchyni do polievok a omáčok. Pred použitím v teplej kuchyni ju môžeme na 10 minút namočiť do vody, potom ju používame ako čerstvú cibuľu.
Výživové údaje na 100g výrobku
Energia: 1182 kJ/284 kcal
Tuky: 1,8 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 62,8 g z toho cukry: 41 g
Bielkoviny: 11,1 g
Soľ: 0,2 g.
Výrobca
Mäspoma spol. s.r.o., T.G.Masaryka 8/955, 960 01 Zvolen, Slovenská republika
Hmotnosť
15g
Skladovanie
Skladujte v suchu a chráňte pred priamym slnečným žiarením.
EAN
8586017713468
Cibuľa je odpradávna pestované kuchynské korenie, ktoré sa dostalo k nám pravdepodobne zo strednej Ázie a ktorého používanie sa mimoriadne rýchlo rozšírilo. V južnej Európe, Egypte a Ázii ju konzumujú zelenú alebo praženú s chlebom, prípadne ako prílohu k jedlám. U nás a smerom na sever je jedným z najobľúbenejších ochucovadiel najmä varených a pečených pokrmov.
Výskyt: Pochádza pravdepodobne z Prednej Ázie. Do Európy sa dostala vďaka Rimanom. U nás sa už dlho pestuje ako zelenina zo semena, alebo zo sadzačky. Semeno sa vysieva skoro na jar, do hĺbky 1 – 1,5 cm, v riadkoch…
Viac na: https://www.maspoma.sk/cibula/
Edita M. (overený zákazník) –
kedže deti neľúbia kúsky čerstvej cibule ,,,tak som vyskúšala sušenú cibuľu od Mäspoma ,,môžem ju len doporučiť ,,lahodná vôňa ,, jemne na krájaná ,,úžasná chuť ,,, a hlavne deti neskúmali polievku ,,,, vrelo sušenú cibuľu doporučujem aj vtedy ked ne máte po ruke čerstvú cibuľu