
Ingrediencie
6 zemiakov
6 strúčikov cesnaku
1 lyžica Dobroty
1 lyžica masla
1 lyžička rasce
2 lyžice múky
2 lyžičky posekanej petržlenovej vňate
starší chlieb alebo pečivo
4 lyžice oleja
soľ
Postup
Očistený cesnak prelisujeme. V hrnci roztopíme maslo, opražíme na ňom cesnak, poprášime ho múkou, premiešame a prilejeme približne 1,5 litra vody. Pridáme očistené, na kocky nakrájané zemiaky a varíme domäkka. Polievku odložíme z ohňa, dochutíme ju vegetou, rascou a soľou, pridáme petržlenovú vňať a všetko spolu pomixujeme. Chlieb nakrájame na kocky a na tefl ónovej panvici ho na oleji dochrumkava opražíme. Opečený chlieb dáme do každej porcie až tesne pred podávaním.
-
Rasca drvená 25g
0.34 € s DPH -
Cesnak granulovaný 30g
0.53 € s DPH -
Petržlenová vňať 7g
0.43 € s DPH -
Dobrota 200g
1.38 € s DPH