ReceptyRecepty: Polievky

Gazpacho s krevetami

2. augusta 201712 októbra, 2021
gazpacho s krevetami

Ingrediencie

2 červené papriky
1 žltú papriku
6 paradajok
1 malú šalátovú uhorku
šťavu z 1 citróna
300 ml paradajkovej šťavy
1 menšiu cibuľu
2 strúčiky cesnaku
400 g kreviet
drvené zelené korenie
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
petržlenovú vňať na ozdobenie

Postup

Zeleninu umyjeme a osušíme. Papriky zbavíme jadrovníkov, nakrájame na malé kocky a opečieme na ole­ji. Ošúpanú cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno. Osolíme a okoreníme. Paradajky a olúpanú uhorku na­krájame na menšie kúsky, dáme do mixéra, pridáme polovicu opečených paprík, citrónovú a paradajkovú šťavu, nasekanú cibuľu a cesnak, soľ a zelené korenie. Rozmixujeme do hladka. Na oleji orestujeme krevety, osolíme a okoreníme. Gazpacho rozdelíme do misiek, pridáme kocky opečených paprík a krevety. Ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s opečenými hriankami.