Ingrediencie
400 g menších zemiakov
1 l zeleninového vývaru
100 g lístkov rukoly
2 strúčiky cesnaku
2 PL olivového oleja
50 g píniových orechov
muškátový oriešok
soľ
mleté čierne korenie
Postup
Do hrnca nalejeme zeleninový vývar a na miernom ohni v ňom uvaríme celé očistené a umyté zemiaky. Keď sú zemiaky mäkké, vyberieme ich a necháme mierne vychladnúť. Lístky rukoly prepláchneme, zopár si necháme na ozdobenie, zvyšok pridáme do vývaru a krátko povaríme. Uvarené zemiaky prepasírujeme a rukolu s trochou vývaru rozmixujeme. Prepasírovanú zemiakovú hmotu a rozmixovanú rukolu vrátime späť do hrnca k zvyšku zeleninového vývaru. Dobre rozmiešame. Pridáme olivový olej, prelisovaný cesnak a polievku dochutíme soľou, korením a postrúhaným muškátovým orieškom. Prehrejeme. Píniové oriešky opražíme na suchej panvici do zlatista. Na tanieri ozdobíme polievku opraženými posekanými orieškami a rukolovými lístkami.
-
Korenie čierne mleté 20g
0.58 € s DPH -
Muškátový orech mletý 20g
0.77 € s DPH -
Cesnak granulovaný 30g
0.52 € s DPH