ReceptyRecepty: Bezmäsité pokrmy

Cestoviny Fusilli s hubami a muškátovým orechom

23. augusta 201712 októbra, 2021
cestoviny Fusilli s hubami a muškátovým orechom

Ingrediencie

4 lyžice masla
2 stredne veľké jemne nakrájané cibule
1 kg húb nakrájaných na plátky
1/4 lyžičky mletého muškátového orecha
soľ
mleté čierne korenie
250 ml smotany na šľahanie
500 g cestovín Fusilli
nastrúhaný parmezán

Postup

Maslo rozohrejeme vo veľkej panvici a na miernom ohni do mäkka usmažíme cibuľu. Pridáme huby a podusíme, kým nevstrebú všetku tekutinu. Pridáme muškátový orech a podľa chuti okoreníme. Napokon vlejeme smotanu a povaríme iba toľko, aby sa zmes zohriala. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Dôkladne scedíme. Vo veľkej mise spolu premiešame cestoviny a omáčku. Podávame ihneď s parmezánom. Táto omáčka je vhodná pre každý druh cestovín.