
Shakshuka
@simona_malkova
- 1 väčšia červená paprika
- 1 konzerva krájaných paradajok (400 g)
- ½ menšej cukety (voliteľné)
- 3 až 4 vajíčka
- 1 biela cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- ½ PL olivového oleja
- 1 ČL mletej (ideálne rímskej) rasce Mäspoma Selection
- ½ ČL sladkej mletej papriky Mäspoma Selection
- ½ ČL sladkej údenej papriky Mäspoma Selection
- chilli a čierne drvené korenie Mäspoma Selection podľa chuti
- soľ podľa chuti
POSTUP:
- V hlbšej panvici opečieme dosklovita na oleji nadrobno nakrájanú cibuľku. K cibuľke pridáme nadrobno nasekaný cesnak, krátko ho opečieme a pridáme do panvice aj všetky koreniny – mletú rímsku rascu, mletú a údenú papriku, mleté čierne korenie, chilli a soľ.
- Všetko spolu dôkladne premiešame, minútku opečieme a pridáme červenú papriku a cuketu nakrájanú na kúsky.
- Následne prilejeme krájané rajčiny, všetko premiešame a na nízkom plameni podusíme cca 10 minút. Shakshuku podľa chuti ešte dochutíme soľou, korením a chilli.
- Lyžicou vytvoríme v rajčinovo-paprikovej omáčke jamky, do ktorých rozbijeme vajíčka. Vajíčka osolíme, okoreníme a varíme ich na nízkom plameni, kým bielky nie sú pevné a žĺtky jemne tekuté.
- Shakshuku dozdobíme plátkami avokáda, posypeme ju nadrobenou fetou, nasekaným koriandrom a ihneď ju podávame s čerstvým pečivom.
© Copyright @simona_malkova