bol úspešne pridaný do vášho košíka.

Šafranová polievka

Ingrediencie

1 PL olivového oleja
1 veľkú cibuľu
200 g póru
150 g ze­miakov
1 ČL drvenej rasce
pol ČL šafranu
1,25 l kuracieho vývaru
2 PL smotany na varenie
2 PL bieleho vína
1 PL citrónovej šťavy
soľ
pažítku na ozdobenie

Postup

V hrnci na rozpálenom oleji necháme zosklovatieť cibuľu nakrájanú na plátky. Pridáme pór nakrájaný na 3 cm kúsky, zemiaky nakrájané na kocky, rascu, šafran a všetko zalejeme horúcim vývarom. Osolíme, okoreníme a zakryté varíme 10 až 15 minút. Mierne vychladnutú polievku rozmixujeme a pridáme smotanu, biele víno, citrónovú šťavu a podľa potreby ju ešte ochutíme soľou a korením. Ak je polievka hustá, rozriedime ju kuracím vývarom. Na tanieri polievku ozdobíme nasekanou pažítkou.

Demikát
Ďalší príspevok

Varenie je radosť !

Pozrite si kompletnú ponuku našich korenínalebo nájdite nové inšpirácie v receptári.

Poďme nakupovaťRecepty

Don't show again | X