ReceptyRecepty: Polievky

Šafranová polievka

29. júla 201712 októbra, 2021

Ingrediencie

1 PL olivového oleja
1 veľkú cibuľu
200 g póru
150 g ze­miakov
1 ČL drvenej rasce
pol ČL šafranu
1,25 l kuracieho vývaru
2 PL smotany na varenie
2 PL bieleho vína
1 PL citrónovej šťavy
soľ
pažítku na ozdobenie

Postup

V hrnci na rozpálenom oleji necháme zosklovatieť cibuľu nakrájanú na plátky. Pridáme pór nakrájaný na 3 cm kúsky, zemiaky nakrájané na kocky, rascu, šafran a všetko zalejeme horúcim vývarom. Osolíme, okoreníme a zakryté varíme 10 až 15 minút. Mierne vychladnutú polievku rozmixujeme a pridáme smotanu, biele víno, citrónovú šťavu a podľa potreby ju ešte ochutíme soľou a korením. Ak je polievka hustá, rozriedime ju kuracím vývarom. Na tanieri polievku ozdobíme nasekanou pažítkou.

Ďalší článok

Mäspoma je Mňäm!

Súťaž bola ukončená 5.6.2022! Pozrite si zoznam 30 výhercov.

Zobräziť viac