Fazuľová polievka je jedlo, ktoré vám vyčarí spomienky na detstvo a pravú domácu kuchyňu. Stačí si ju len pripraviť podľa nášho receptu, nabrať veľkú lyžicu a vychutnávať túto poctivú klasiku.
Fazuľu odporúčame namočiť na noc do vody, aby bola mäkšia.
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Cibuľu, mrkvu a petržlen nakrájame na drobné kúsky.
V hrnci na rozohriatom oleji orestujeme cibuľku do zlatista. Pridáme fazuľu, pretlačené strúčiky cesnaku, papriku, čierne korenie, bobkové listy, majorán a zalejeme vodou. Odporúčame polievku soliť až na záver.
Varíme, pokým nám fazuľa mierne nezmäkne. Potom pridáme petržlen, mrkvu a zemiaky.
Polievku necháme variť, pokým nám zelenina nezmäkne. Potom polievku zahustíme múkou, ktorú sme si rozmiešali s trochou vody. Za stáleho miešania vlejeme múku s vodou do polievky. Prípadne môžete polievku zjemniť smotanou na varenie.
Polievku podľa chuti osolíme. Ak preferujete fazuľovú polievku na kyslo, pridajte trošku octu.
Fazuľovú polievku odporúčame podávať s čerstvým chrumkavým chlebom alebo pečivom. Do fazuľovej polievky môžete pridať aj údené mäso, ktoré jej dodá iný rozmer. Potešte svojich blízkych a pripravte im toto tradičné jedlo.
Páčil sa Vám recept? Ohodnoťte ho!
-
Majorán 7g
0.26 € s DPH -
Bobkový list 5g
0.36 € s DPH -
Paprika sladká lahôdková 45g
1.50 € s DPH -
Korenie čierne mleté 50g
1.50 € s DPH
Ingrediencie
Pokyny
Fazuľu odporúčame namočiť na noc do vody, aby bola mäkšia.
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Cibuľu, mrkvu a petržlen nakrájame na drobné kúsky.
V hrnci na rozohriatom oleji orestujeme cibuľku do zlatista. Pridáme fazuľu, pretlačené strúčiky cesnaku, papriku, čierne korenie, bobkové listy, majorán a zalejeme vodou. Odporúčame polievku soliť až na záver.
Varíme, pokým nám fazuľa mierne nezmäkne. Potom pridáme petržlen, mrkvu a zemiaky.
Polievku necháme variť, pokým nám zelenina nezmäkne. Potom polievku zahustíme múkou, ktorú sme si rozmiešali s trochou vody. Za stáleho miešania vlejeme múku s vodou do polievky. Prípadne môžete polievku zjemniť smotanou na varenie.
Polievku podľa chuti osolíme. Ak preferujete fazuľovú polievku na kyslo, pridajte trošku octu.