Tradičná fazuľová polievka – recept, ktorý nikdy nesklame

Fazuľová polievka je jedlo, ktoré vám vyčarí spomienky na detstvo a pravú domácu kuchyňu. Stačí si ju len pripraviť podľa nášho receptu, nabrať veľkú lyžicu a vychutnávať túto poctivú klasiku.

NáročnosťMierne pokročilýHodnotenie
Počkajte prosím …
Čas prípravy20 min.Čas varenia45 min.Celkový čas1 hod. 5 min.
Ingrediencie na fazuľovú polievku
 150 g fazuľa
 1 ks cibuľa
 3 ks stredne veľké zemiaky
 2 ks stredne veľká mrkva
 1 ks petržlen
 2 PL olej
 1,5 litra vody
 2 ks bobkový list
 1 ČL sladká mletá paprika
 1 ČL majoránka
 podľa chuti čierne korenie mleté
 2 strúčiky cesnak
 2 PL hladká múka (na zahustenie)
 soľ
 ocot
Postup prípravy
1

Fazuľu odporúčame namočiť na noc do vody, aby bola mäkšia.

2

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Cibuľu, mrkvu a petržlen nakrájame na drobné kúsky.

3

V hrnci na rozohriatom oleji orestujeme cibuľku do zlatista. Pridáme fazuľu, pretlačené strúčiky cesnaku, papriku, čierne korenie, bobkové listy, majorán a zalejeme vodou. Odporúčame polievku soliť až na záver.

4

Varíme, pokým nám fazuľa mierne nezmäkne. Potom pridáme petržlen, mrkvu a zemiaky.

5

Polievku necháme variť, pokým nám zelenina nezmäkne. Potom polievku zahustíme múkou, ktorú sme si rozmiešali s trochou vody. Za stáleho miešania vlejeme múku s vodou do polievky. Prípadne môžete polievku zjemniť smotanou na varenie.

6

Polievku podľa chuti osolíme. Ak preferujete fazuľovú polievku na kyslo, pridajte trošku octu.

Fazuľovú polievku odporúčame podávať s čerstvým chrumkavým chlebom alebo pečivom. Do fazuľovej polievky môžete pridať aj údené mäso, ktoré jej dodá iný rozmer. Potešte svojich blízkych a pripravte im toto tradičné jedlo.

Kategória

Páčil sa Vám recept? Ohodnoťte ho!

Počkajte prosím …

Ingrediencie

Ingrediencie na fazuľovú polievku
 150 g fazuľa
 1 ks cibuľa
 3 ks stredne veľké zemiaky
 2 ks stredne veľká mrkva
 1 ks petržlen
 2 PL olej
 1,5 litra vody
 2 ks bobkový list
 1 ČL sladká mletá paprika
 1 ČL majoránka
 podľa chuti čierne korenie mleté
 2 strúčiky cesnak
 2 PL hladká múka (na zahustenie)
 soľ
 ocot

Pokyny

Postup prípravy
1

Fazuľu odporúčame namočiť na noc do vody, aby bola mäkšia.

2

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Cibuľu, mrkvu a petržlen nakrájame na drobné kúsky.

3

V hrnci na rozohriatom oleji orestujeme cibuľku do zlatista. Pridáme fazuľu, pretlačené strúčiky cesnaku, papriku, čierne korenie, bobkové listy, majorán a zalejeme vodou. Odporúčame polievku soliť až na záver.

4

Varíme, pokým nám fazuľa mierne nezmäkne. Potom pridáme petržlen, mrkvu a zemiaky.

5

Polievku necháme variť, pokým nám zelenina nezmäkne. Potom polievku zahustíme múkou, ktorú sme si rozmiešali s trochou vody. Za stáleho miešania vlejeme múku s vodou do polievky. Prípadne môžete polievku zjemniť smotanou na varenie.

6

Polievku podľa chuti osolíme. Ak preferujete fazuľovú polievku na kyslo, pridajte trošku octu.

Tradičná fazuľová polievka – recept, ktorý nikdy nesklame