
Slaný cuketový koláč
Pre milovníkov slaných chutí prinášame recept na slaný cuketový koláč s kuracím mäsom, vďaka ktorému zasýti aj väčších hladošov.
Cuketu nastrúhajte, osoľte a nechajte pustiť šťavu. Cuketu vytlačte a prebytočnú šťavu zlejte.
Na panvici si na troške oleja osmahnite cibuľku a krátko na nej orestujte na menšie kúsky nakrájané kuracie mäso tak, aby sa na povrchu zatiahlo. Odložte bokom a nechajte prechladnúť.
Cuketu zmiešajte s nastrúhanou mozarellou, vajíčkami, pretlačeným cesnakom. Pridajte lyžičku Dobroty a čerstvo namleté čierne korenie.
Do zmesi pridajte prechladnuté kuracie mäso aj s cibuľkou, na ktorej ste ho osmahli.
Pridajte múku a kypriaci prášok do pečiva a dobre primiešajte. Cesto má byť husté a lepivé.
Zapekaciu misu potrite olejom a premiestnite do nej pripravenú zmes.
Povrch uhlaďte a pečte pri 200°C približne 20 minút. Jemne do zlatista.
Ak ľúbite syr, môžete ho pridať ešte aj tesne pred koncom pečenia a nechať ho niekoľko minút pripiecť.
Pár tipov k príprave:
Ak nemáte kuracie mäso alebo sa ponáhľate, mäso viete nahradiť napr. šunkou alebo mortadellou….stačí len nakrájať na menšie kocky.😉 (ušetríte čas na tepelnej úprave mäsa)
Ak obľubujete bezmäsité jedlá, viete ľahko vymeniť mäso v recepte za napr. údené tofu alebo hlivu.
Ak ste nadšenci zdravšej výživy, môžete nahradiť klasickú múku špaldovou alebo ak recyklujete staršie pečivo nahraďte časť múky strúhankou. (pomer podľa chuti)
Krása slaného cuketového koláča je, že sa doň zmestí každý experiment alebo čo máte akurát v chladničke 😉. Experimentovať môžete aj s koreninami. Môžete vyskúšať napr. sušený cesnak, Dobrotu, čierne korenie, petržlenovú vňať….
Ak obľubujete cuketu v akejkoľvek podobe, vyskúšajte ešte naše recepty Cuketový koláč s čokoládou alebo zapekanú cuketu v paradajkovej omáčke.
A posledný tip na záver….ak by sa náhodou koláč nepodarilo chuťovo úplne vyladiť alebo sa bude zdať trochu nevýrazný….nestrácajte hlavu! Môžete k nemu urobiť výborný uhorkový šalát alebo dip za 3 minúty.
Páčil sa Vám recept? Ohodnoťte ho!
-
Cesnak granulovaný 30g
0.52 € s DPH -
Korenie 4 farieb 40g – Mlynček
2.20 € s DPH -
Dobrota Natur 150g
1.37 € s DPH -
Bazalka sušená 20g
1.50 € s DPH -
Dobrota 200g
1.37 € s DPH
Ingrediencie
Pokyny
Cuketu nastrúhajte, osoľte a nechajte pustiť šťavu. Cuketu vytlačte a prebytočnú šťavu zlejte.
Na panvici si na troške oleja osmahnite cibuľku a krátko na nej orestujte na menšie kúsky nakrájané kuracie mäso tak, aby sa na povrchu zatiahlo. Odložte bokom a nechajte prechladnúť.
Cuketu zmiešajte s nastrúhanou mozarellou, vajíčkami, pretlačeným cesnakom. Pridajte lyžičku Dobroty a čerstvo namleté čierne korenie.
Do zmesi pridajte prechladnuté kuracie mäso aj s cibuľkou, na ktorej ste ho osmahli.
Pridajte múku a kypriaci prášok do pečiva a dobre primiešajte. Cesto má byť husté a lepivé.
Zapekaciu misu potrite olejom a premiestnite do nej pripravenú zmes.
Povrch uhlaďte a pečte pri 200°C približne 20 minút. Jemne do zlatista.