Shakshuka

shakshuka

Shakshuka – recept na lahôdku z blízkeho východu.

Shakshuka je pokrm, ktorý vám umožní ochutnať exotiku severnej Afriky a Blízkeho východu z pohodlia vašeho domova. Dusené paradajky, pikantné korenie a vajcia vytvárajú jedinečnú chuťovú kombináciu.

NáročnosťZačiatočníkHodnotenie
Čas prípravy15 minútČas varenia25 minútČas celkom40 minút
Shakshuka - ingrediencie
 väčšia červená paprika
 konzerva krájaných paradajok (400 g)
 menšej cukety (voliteľné)
 3 až 4 vajíčka
 biela cibuľa
 strúčiky cesnaku
 PL olivového oleja
 ČL mletej (ideálne rímskej) rasce Mäspoma Selection
 ČL sladkej mletej papriky Mäspoma Selection
 ČL sladkej údenej papriky Mäspoma Selection
 chilli podľa chuti
 čierne drvené korenie Mäspoma Selection podľa chuti
 soľ podľa chuti
Shakshuka - postup prípravy
1

V hlbšej panvici opečieme dosklovita na oleji nadrobno nakrájanú cibuľku. K cibuľke pridáme nadrobno nasekaný cesnak, krátko ho opečieme a pridáme do panvice aj všetky koreniny – mletú rímsku rascu, mletú a údenú papriku, mleté čierne korenie, chilli a soľ.

2

Všetko spolu dôkladne premiešame, minútku opečieme a pridáme červenú papriku a cuketu nakrájanú na kúsky.

3

Následne prilejeme krájané rajčiny, všetko premiešame a na nízkom plameni podusíme cca 10 minút. Shakshuku podľa chuti ešte dochutíme soľou, korením a chilli.

4

Lyžicou vytvoríme v rajčinovo-paprikovej omáčke jamky, do ktorých rozbijeme vajíčka. Vajíčka osolíme, okoreníme a varíme ich na nízkom plameni, kým bielky nie sú pevné a žĺtky jemne tekuté.

5

Shakshuku dozdobíme plátkami avokáda, posypeme ju nadrobenou fetou, nasekaným koriandrom a ihneď ju podávame s čerstvým pečivom.

Výslednú chuť jedla zdokonalíte pridaním nasekanej fety no môžete pokrm podávať aj s pita chlebom či opečenými zemiakmi.

Ingrediencie

Shakshuka - ingrediencie
 väčšia červená paprika
 konzerva krájaných paradajok (400 g)
 menšej cukety (voliteľné)
 3 až 4 vajíčka
 biela cibuľa
 strúčiky cesnaku
 PL olivového oleja
 ČL mletej (ideálne rímskej) rasce Mäspoma Selection
 ČL sladkej mletej papriky Mäspoma Selection
 ČL sladkej údenej papriky Mäspoma Selection
 chilli podľa chuti
 čierne drvené korenie Mäspoma Selection podľa chuti
 soľ podľa chuti

Postup

Shakshuka - postup prípravy
1

V hlbšej panvici opečieme dosklovita na oleji nadrobno nakrájanú cibuľku. K cibuľke pridáme nadrobno nasekaný cesnak, krátko ho opečieme a pridáme do panvice aj všetky koreniny – mletú rímsku rascu, mletú a údenú papriku, mleté čierne korenie, chilli a soľ.

2

Všetko spolu dôkladne premiešame, minútku opečieme a pridáme červenú papriku a cuketu nakrájanú na kúsky.

3

Následne prilejeme krájané rajčiny, všetko premiešame a na nízkom plameni podusíme cca 10 minút. Shakshuku podľa chuti ešte dochutíme soľou, korením a chilli.

4

Lyžicou vytvoríme v rajčinovo-paprikovej omáčke jamky, do ktorých rozbijeme vajíčka. Vajíčka osolíme, okoreníme a varíme ich na nízkom plameni, kým bielky nie sú pevné a žĺtky jemne tekuté.

5

Shakshuku dozdobíme plátkami avokáda, posypeme ju nadrobenou fetou, nasekaným koriandrom a ihneď ju podávame s čerstvým pečivom.

Shakshuka