
Cuketový perník
Cuketa, cuketa, cuketa… celý rok sa nám na ňu zbiehajú slinky, a keď príde jej sezóna, veľmi rýchlo sa začnú zbiehať hlasy rodinných príslušníkov, ktorým sa počet cuketových jedál za posledné obdobie zdá až príliš veľký.
Náš hrnčekový cuketový koláč vo forme perníka vám ale môžeme na 100 % odporučiť. To, že je v ňom aj cuketa, budete vedieť len vy :). Navyše, príprava v hrnčekovej verzii je veľmi jednoduchá a môžete ho pripraviť aj s celozrnnou múkou bez toho, aby bol výsledný koláč suchý alebo sa mrvil.
Cuketu nastrúhajte na jemno a nechajte ju pustiť šťavu.
V samostatnej miske vyšľahajte vajíčka s cukrom do penista, pridajte mlieko a olej. Všetko spolu prešľahajte.
V druhej nádobe zmiešajte suché ingrediencie - múku, kakao, prášok do pečiva, škoricu a perníkové korenie.
Suché ingrediencie postupne pomocou šľahača vmiešajte do mokrých ingrediencií, ale použite pomalý prevod s nižšími otáčkami.
Do cesta pridajte cuketu, z ktorej ste vytlačili prebytočnú šťavu a cesto jemne premiešajte.
Čokoládu nasekajte na menšie kúsky a posypte ňou povrch cesta.
Pečte 20 minúť pri teplote 180°C. Dajte pozor, aby ste koláč príliš nevysušili.
Cuketový oerník môžete samozrejme obmeniť: pridajte koreniny podľa svojej chute, môžete pridať posekané oriešky, vrch koláča môžete namiesto čokoládovej polevy posypať kokosom – naozaj záleží len na vašich preferenciách.
Garantujeme vám, že cuketu v takejto podobe si zamiluje každý odporca zeleniny či malý maškrtník.
Ak predsa len preferujete slanšie chute, vyskúšajte náš recept na slaný cuketový koláč či zapekanú cuketu v paradajkovej omáčke.
Páčil sa Vám recept? Ohodnoťte ho!
-
Perník 25g
0.50 € s DPH -
Škorica mletá 20g
0.48 € s DPH
Ingrediencie
Pokyny
Cuketu nastrúhajte na jemno a nechajte ju pustiť šťavu.
V samostatnej miske vyšľahajte vajíčka s cukrom do penista, pridajte mlieko a olej. Všetko spolu prešľahajte.
V druhej nádobe zmiešajte suché ingrediencie - múku, kakao, prášok do pečiva, škoricu a perníkové korenie.
Suché ingrediencie postupne pomocou šľahača vmiešajte do mokrých ingrediencií, ale použite pomalý prevod s nižšími otáčkami.
Do cesta pridajte cuketu, z ktorej ste vytlačili prebytočnú šťavu a cesto jemne premiešajte.
Čokoládu nasekajte na menšie kúsky a posypte ňou povrch cesta.
Pečte 20 minúť pri teplote 180°C. Dajte pozor, aby ste koláč príliš nevysušili.