Kačacie prsia s batátovou kašou, šalotkami a gaštanmi

kačacie prsia s batátovou kašou, šalotkami a gaštanmi

Kačacie prsia s batátovou kašou, šalotkami a gaštanmi – elegantný recept pre náročných gurmánov

Receptúra na kačacie prsia s batátovou kašou vám otvorí dvere do sveta vyvážených a hlbokých chutí. Dokonale sa hodí na na oslavy či spoločný rodinný obed.

NáročnosťIntermediate
Čas prípravy50 minútČas varenia25 minútČas celkom1 hr 15 minút
Ingrediencie
 2 kačacie prsia
 soľ
 3 stredne veľké batáty
 trošku mlieka
 3 PL masla + 2 PL masla
 ½ ČL mletého čierneho korenia Mäspoma Selection
 ¼ ČL mletej škorice Mäspoma Bio
 4 šalotky
 hrsť pečených gaštanov
Postup prípravy
1

Batáty očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Varíme domäkka.

2

Vodu zlejeme, pridáme 3 PL masla, trochu mlieka a vymixujeme do kaše. Dosolíme podľa chuti.

3

Kožu na kačacích prsiach narežeme a prsia z oboch strán dôkladne osolíme.

4

Prsia uložíme na rozpálenú panvicu kožou dole. Pečieme dochrumkava. Prsia obrátime a opekáme na miernom plameni z druhej strany. Pridáme 2 PL masla, škoricu, čierne korenie, šalotku prekrojenú na štvrťky a gaštany. Prsia počas pečenia oblievame šťavou z panvice.

5

Mäso odložíme na tanier, prikryjeme alobalom a necháme cca 5 minút postáť. Medzičasom doopekáme šalotku a gaštany.

6

Kačacie prsia nakrájame a podávame s kašou, šalotkami a gaštanmi. Polejeme výpekom z panvice.

Pokiaľ radi s chuťou experimentujete skúste si k pokrmu pripraviť aj lahodnú brusnicovú omáčku.

Ak vám chýba však bylinkový nádych môžete v rámci korenia použiť aj štipku tymianu.

Ingrediencie

Ingrediencie
 2 kačacie prsia
 soľ
 3 stredne veľké batáty
 trošku mlieka
 3 PL masla + 2 PL masla
 ½ ČL mletého čierneho korenia Mäspoma Selection
 ¼ ČL mletej škorice Mäspoma Bio
 4 šalotky
 hrsť pečených gaštanov

Postup

Postup prípravy
1

Batáty očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Varíme domäkka.

2

Vodu zlejeme, pridáme 3 PL masla, trochu mlieka a vymixujeme do kaše. Dosolíme podľa chuti.

3

Kožu na kačacích prsiach narežeme a prsia z oboch strán dôkladne osolíme.

4

Prsia uložíme na rozpálenú panvicu kožou dole. Pečieme dochrumkava. Prsia obrátime a opekáme na miernom plameni z druhej strany. Pridáme 2 PL masla, škoricu, čierne korenie, šalotku prekrojenú na štvrťky a gaštany. Prsia počas pečenia oblievame šťavou z panvice.

5

Mäso odložíme na tanier, prikryjeme alobalom a necháme cca 5 minút postáť. Medzičasom doopekáme šalotku a gaštany.

6

Kačacie prsia nakrájame a podávame s kašou, šalotkami a gaštanmi. Polejeme výpekom z panvice.

Kačacie prsia s batátovou kašou, šalotkami a gaštanmi