Kačacie prsia s batátovou kašou, šalotkami a gaštanmi – elegantný recept pre náročných gurmánov.
Receptúra na kačacie prsia s batátovou kašou vám otvorí dvere do sveta vyvážených a hlbokých chutí. Dokonale sa hodí na na oslavy či spoločný rodinný obed.
Batáty očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Varíme domäkka.
Vodu zlejeme, pridáme 3 PL masla, trochu mlieka a vymixujeme do kaše. Dosolíme podľa chuti.
Kožu na kačacích prsiach narežeme a prsia z oboch strán dôkladne osolíme.
Prsia uložíme na rozpálenú panvicu kožou dole. Pečieme dochrumkava. Prsia obrátime a opekáme na miernom plameni z druhej strany. Pridáme 2 PL masla, škoricu, čierne korenie, šalotku prekrojenú na štvrťky a gaštany. Prsia počas pečenia oblievame šťavou z panvice.
Mäso odložíme na tanier, prikryjeme alobalom a necháme cca 5 minút postáť. Medzičasom doopekáme šalotku a gaštany.
Kačacie prsia nakrájame a podávame s kašou, šalotkami a gaštanmi. Polejeme výpekom z panvice.
Pokiaľ radi s chuťou experimentujete skúste si k pokrmu pripraviť aj lahodnú brusnicovú omáčku.
Ak vám chýba však bylinkový nádych môžete v rámci korenia použiť aj štipku tymianu.
Páčil sa Vám recept? Ohodnoťte ho!
-
Korenie 4 farieb 40g – Mlynček
2.22 € s DPH -
Citrónová kôra so škoricou 65g
1.51 € s DPH -
Bio Minútky na mäso 20g
0.72 € s DPH -
Bio Škorica mletá 20g
0.96 € s DPH -
Bio Korenie čierne mleté 20g
0.96 € s DPH
Ingrediencie
Pokyny
Batáty očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Varíme domäkka.
Vodu zlejeme, pridáme 3 PL masla, trochu mlieka a vymixujeme do kaše. Dosolíme podľa chuti.
Kožu na kačacích prsiach narežeme a prsia z oboch strán dôkladne osolíme.
Prsia uložíme na rozpálenú panvicu kožou dole. Pečieme dochrumkava. Prsia obrátime a opekáme na miernom plameni z druhej strany. Pridáme 2 PL masla, škoricu, čierne korenie, šalotku prekrojenú na štvrťky a gaštany. Prsia počas pečenia oblievame šťavou z panvice.
Mäso odložíme na tanier, prikryjeme alobalom a necháme cca 5 minút postáť. Medzičasom doopekáme šalotku a gaštany.
Kačacie prsia nakrájame a podávame s kašou, šalotkami a gaštanmi. Polejeme výpekom z panvice.