Obaľovacia zmes kukuričná so sezamom 280g

2.12  vrátane DPH

Zloženie/info

kukuričná strúhanka 57% [kukuričná krupica cukor, jedlá soľ jódovaná (jedlá soľ, jodičnan draselný)], sezamové semeno 25%, kukuričná krupica 17%, kukuričný škrob.

Výrobok môže obsahovať zeler, horčicu, sóju, glutén, vajcia, mlieko, arašidy, orechy, vlčí bôb.

Použitie

Zmes je vhodná na obalenie 1 kg hydinového alebo bravčového mäsa, rýb a zeleniny (karfiol, brokolica).

Postup prípravy

Mäso alebo zeleninu nakrájame a upravíme na jednotlivé porcie, posolíme, obalíme v múke, namáčame v rozšľahanom vajíčku a obaľujeme v sypkej zmesi. S použitím rastlinného oleja smažíme na panvici alebo vo fritéze pri teplote 180 ºC.

Výživové údaje na 100g výrobku

Energia: 1823kJ / 434kcal
Tuky: 16g z toho nasýtené mastné kyseliny 2,4g
Sacharidy: 65g z toho cukry 3,3g
Vláknina: 4,6g
Bielkoviny: 11g
Soľ: 0,5g

Výrobca: Mäspoma spol. s.r.o., T.G.Masaryka 8/955, 960 01 Zvolen, Slovenská republika

Skladovanie: Skladujte v suchu a chráňte pred priamym slnečným žiarením.

Katalógové číslo: 7582703 Kategórie:

Kuracie nugetky s cesnakovým dipom

Suroviny: kuracie prsia, obaľovacia zmes, vajíčka, hladká múka, olej na vyprážanie, 200 ml kyslej smotany, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica horčice, 1 lyžica pažítky, podľa chuti soľ a čierne korenie.
Postup: Kuracie prsia umyjeme, zľahka naklepeme a nakrájame na porcie veľké 4-6 cm. Osolíme a obalíme v múke, rozšľahanom vajíčku a v kukuričnej obaľovacej zmesi. Vypražíme v oleji.
Cesnakový dip: smotanu vymiešame s roztlačeným cesnakom, horčicou, pažítkou, soľou a korením.

Vyprážané kuracie nugetky namáčame v cesnakovom dipe, podávame so zemiakovými hranolčekmi a zeleninovým šalátom.

Ďalšie informácie

Hmotnosť0.3 kg