ČABAJKA, zmes na výrobu klobás, na 5kg mäsa

2.03  vrátane DPH

Zloženie/info

Soľ (max. 55%), paprika sladká, rasca, dextróza, zvýrazňovače chuti (E 621, E 635), farbivo (paprikový extrakt), extrakty korenín.

Výrobok môže obsahovať: zeler, horčicu, sezam, glutén, sóju, vajcia, mlieko, arašidy, orechy, vlčí bôb.

Návod na použitie

5 kg bravčového mäsa (zloženie 2,5 kg pliecko + 2,5 kg prerastaný bôčik), môže sa použiť aj hovädzie mäso alebo mäso z diviny, pokrájame na väčšie kusy (4 až 8 cm). Pridáme koreninovú soľ ČABAJKA 250g. Mäso s koreninovou soľou dobre premiešame a necháme stáť 12-24 hodín na chladnom mieste pri 4-8°C. Odležané mäso melieme na mlynčeku cez nôž s otvormi Ø 6-10 mm, po zomletí len zľahka premiešame. Pripravenú zmes plníme do prírodných bravčových čriev, pred údením necháme povrch klobás usušiť na chladnom mieste. Údime studeným dymom (nie prudko) do oranžovo-hnedého zafarbenia.

Výživové údaje na 100g výrobku

Energia 797kJ/190kcal; Tuky: 7,3g; z toho nasýtené mastné kyseliny: 1,7g; Sacharidy: 25g; z toho cukry: 10g; Bielkoviny: 6,3g; Soľ: 53,6g

Výrobca

Mäspoma spol. s.r.o., T.G.Masaryka 8/955, 960 01 Zvolen, Slovenská republika

Baliareň

Veľká Komárňanská 134, 941 31, Dvory nad Žitavou

Hmotnosť

250g

Skladovanie

Skladujte v suchu a chráňte pred priamym slnečným žiarením.

EAN

8586011412732

Katalógové číslo: 7589114 Kategórie: ,

    Ďalšie informácie

    Hmotnosť250 g