Škoricové bagels s brusnicami

škoricové bagels s brusnicami

Škoricové bagels s brusnicami – osviežujúci recept na sladkú a korenistú maškrtu od @LaPetit.sk.

Doprajte si sladkú prestávku a vychutnajte si lahodné škoricové bagels s brusnicami. Sušené brusnice pridávajú do každého sústa sladkokyslý dotyk a vytvárajú dokonalú chuťovú harmóniu.

NáročnosťPokročilýHodnotenie
Počkajte prosím …
Čas prípravy1 hod 30 minútČas varenia26 minútČas celkom1 hod 56 minút
Ingrediencie
 450 g hladkej múky
 250 ml vody
 10 g sušeného droždia
 1 PL cukru
 1 ČL soli
 1 PL mletej škorice od Mäspomy
 štipku mletého muškátového oriešku od Mäspomy
 60 g sušených brusníc
Postup prípravy
1

Do vlažnej vody pridajte kvasnice a cukor a nechajte asi 5 minút, kým sa droždie neaktivuje.

2

Do veľkej misa dajte múku, pridajte škoricu, muškátový oriešok a soľ. Premiešajte.

3

K múke pridajte kvások, a začnite miesiť cesto. Ako každé kysnuté cesto, mieste aspoň 10 minút, kým nie je cesto úplne hladké a nelepí sa. Ak máte pocit, že je cesto príliš tuhé, pridajte ešte trochu vody.

4

Vypracované cesto rozdeľte na 8 rovnako veľkých častí a do každej z nich pridajte časť brusníc.

5

Ručne vypracujte guľočku a palcom v strede pritlačte tak aby ste cesto “roztrhli” a ručne vytvarujte bagel. Je to viac než jednoduché.

6

Bagle nechajte podkysnúť na teplom mieste, ideálne tak cca 30 minút. Viac nie, inak by bagels príliš narástli a keď by ste ich išli variť, tak sa zmrštia.

7

Vo väčšom hrci zohrejte dostatok vody, aby ste tam mohli bagels ponoriť. Keď voda zovrie, po jednom – dvoch kusoch bágle varte z každej strany približne 30 sekúnd.

8

Uvarené bágle dajte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte vo vyhriatej rúre na 175 stupňov približne 20 – 25 minút.

9

Ak chcete aby sa bagles leskli, potrite ich pred pečením rozšľahaným bielkom.

10

Upečené bagels nechajte vychladnúť a vezmite si ich so sebou do práce, na výlet, či piknik alebo si k min uvarte kávu a podávajte s maslom a džemom.

Pokiaľ chcete dosiahnuť ešte lepší výsledok, pridajte k tejto maškrte aj kúsok sladkého džemu.

Páčil sa Vám recept? Ohodnoťte ho!

Počkajte prosím …

Ingrediencie

Ingrediencie
 450 g hladkej múky
 250 ml vody
 10 g sušeného droždia
 1 PL cukru
 1 ČL soli
 1 PL mletej škorice od Mäspomy
 štipku mletého muškátového oriešku od Mäspomy
 60 g sušených brusníc

Postup

Postup prípravy
1

Do vlažnej vody pridajte kvasnice a cukor a nechajte asi 5 minút, kým sa droždie neaktivuje.

2

Do veľkej misa dajte múku, pridajte škoricu, muškátový oriešok a soľ. Premiešajte.

3

K múke pridajte kvások, a začnite miesiť cesto. Ako každé kysnuté cesto, mieste aspoň 10 minút, kým nie je cesto úplne hladké a nelepí sa. Ak máte pocit, že je cesto príliš tuhé, pridajte ešte trochu vody.

4

Vypracované cesto rozdeľte na 8 rovnako veľkých častí a do každej z nich pridajte časť brusníc.

5

Ručne vypracujte guľočku a palcom v strede pritlačte tak aby ste cesto “roztrhli” a ručne vytvarujte bagel. Je to viac než jednoduché.

6

Bagle nechajte podkysnúť na teplom mieste, ideálne tak cca 30 minút. Viac nie, inak by bagels príliš narástli a keď by ste ich išli variť, tak sa zmrštia.

7

Vo väčšom hrci zohrejte dostatok vody, aby ste tam mohli bagels ponoriť. Keď voda zovrie, po jednom – dvoch kusoch bágle varte z každej strany približne 30 sekúnd.

8

Uvarené bágle dajte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte vo vyhriatej rúre na 175 stupňov približne 20 – 25 minút.

9

Ak chcete aby sa bagles leskli, potrite ich pred pečením rozšľahaným bielkom.

10

Upečené bagels nechajte vychladnúť a vezmite si ich so sebou do práce, na výlet, či piknik alebo si k min uvarte kávu a podávajte s maslom a džemom.

Škoricové bagels s brusnicami