LaPetit: Veľkonočná roláda

LaPetit: Veľkonočná roláda

Veľkonočná roláda - lahodný recept pre slávnostné chvíle

Veľkonočná roláda na vašom sviatočnom stole určite nesmie chýbať. Tento výnimočný pokrm so sebou prináša lahodnú šťavnatú chuť mäsa s bohatou vôňou, ktorá sa dokonale hodí k vareným zemiakom a čerstvému šalátu.

NáročnosťPokročilý
Čas prípravy35 minútČas varenia3 hrsČas celkom3 hrs 35 minút
 1,50 kg bravčový bok bez kosti
 2 PL sušeného medvedieho cesnaku Mäspoma
 2 PL pažítky Mäspoma
 1 PL celého klinčeku Mäspoma
 soľ
 čierne korenie
 1 kg zemiakov
 3 stredne veľké cibule
 1 ČL celej rasce Mäspoma
 100 g listového šalátu, napr. poľníček
1

Bravčový bok položte kožou smerom dole a dobre osoľte a okoreňte. Rovnomerne posypte medvedím cesnakom a pažítkou. Mäso opatrne zarolujte a pomocou kuchynského špagátu mäso zviažte.

2

Povrch rolády narežte ostrým nožom a dajte piecť na rost do rúry vyhriatej na 150 stupňov.

3

Počas pečenia mäso občas skontrolujte. Približne po 2 hodinách pečenia mäso vyberte a do kože rovnomerne povpichujte klinčeky. Pečte ešte ďalšiu hodinu. Týmto pomalým pečením sa vypečie tuk a mäso zostane šťavnaté.

4

Na posledných 30 minút pečenia rolády zvýšte teplotu na 200 stupňov tak, aby sa koža vypiekla do chrumkava.

5

Medzitým ako sa pečie roláda, si pripravte zemiaky. Uvarte ich v osolenej vode spolu s rascou do mäkka.

6

Cibuľku nakrájajte na drobno a opečte do zlata na 2 PL výpeku z rolády. Pridajte k uvareným zemiakom a premiešajte.

7

Roládu po upečení zbavte špagátu, nakrájajte na plátky a podávajte so zemiakmi a šalátom.

Pre dosiahnutie tej najlepšej chuti nezabudnite svoj šalát vhodne okoreniť.

Ingrediencie

 1,50 kg bravčový bok bez kosti
 2 PL sušeného medvedieho cesnaku Mäspoma
 2 PL pažítky Mäspoma
 1 PL celého klinčeku Mäspoma
 soľ
 čierne korenie
 1 kg zemiakov
 3 stredne veľké cibule
 1 ČL celej rasce Mäspoma
 100 g listového šalátu, napr. poľníček

Postup

1

Bravčový bok položte kožou smerom dole a dobre osoľte a okoreňte. Rovnomerne posypte medvedím cesnakom a pažítkou. Mäso opatrne zarolujte a pomocou kuchynského špagátu mäso zviažte.

2

Povrch rolády narežte ostrým nožom a dajte piecť na rost do rúry vyhriatej na 150 stupňov.

3

Počas pečenia mäso občas skontrolujte. Približne po 2 hodinách pečenia mäso vyberte a do kože rovnomerne povpichujte klinčeky. Pečte ešte ďalšiu hodinu. Týmto pomalým pečením sa vypečie tuk a mäso zostane šťavnaté.

4

Na posledných 30 minút pečenia rolády zvýšte teplotu na 200 stupňov tak, aby sa koža vypiekla do chrumkava.

5

Medzitým ako sa pečie roláda, si pripravte zemiaky. Uvarte ich v osolenej vode spolu s rascou do mäkka.

6

Cibuľku nakrájajte na drobno a opečte do zlata na 2 PL výpeku z rolády. Pridajte k uvareným zemiakom a premiešajte.

7

Roládu po upečení zbavte špagátu, nakrájajte na plátky a podávajte so zemiakmi a šalátom.

LaPetit: Veľkonočná roláda