LaPetit: Reďkovkový šalát s brokolicou & grilovaným steakom

LaPetit: Reďkovkový šalát s brokolicou & grilovaným steakom

Reďkovkový šalát s brokolicou & grilovaným steakom - recept na osviežujúci obed či večeru

Reďkovkový šalát s brokolicou & grilovaným steakom je obed plný vitamínov a bielkovín, ktorý vás zasýti aj osvieži. Tanier bohatej chutí a farebných kontrastov poteší celú rodinku.

NáročnosťIntermediate
Čas prípravy1 hrČas varenia10 minútČas celkom1 hr 10 minút
 200 g hovädzieho steaku (napr. roštenka)
 300 g brokolice
 150 g listového šalátu
 1 viazaničku reďkoviek
 3 PL olivového oleja
 ½ ČL celej horčice Mäspoma
 ½ ČL rozmarínu Mäspoma
 ½ ČL tymianu Mäspoma
 soľ
 čierne korenie
1

Rozmarín, tymian a horčičné semiačko rozmixujte. Použite mlynček na kávu alebo mažiar a zmiešajte s olejom.

2

Steak osušte papierovým obrúskom a polejte polovicou pripravenej marinády. Nechajte aspoň 30 minút marinovať.

3

Namarinovaný steak opäť osušte papierovým obrúskom inak by sa korenie na steaku spálilo. Grilovaciu panvicu mašlovačkou jemne potrite olejom a položte na ňu steak. Sprudka opekajte z každej strany cca 2 – 3 minúty. Steak otáčajte len raz.

4

Ugrilovaný steak vložte do alobalu, zabaľte ho a nechajte aspoň 5 minút postáť. Medzi tým si dorobíte šalát.

5

Brokolicu nakrájajte na malé ružičky a oblanšírujte vo vriacej vode približne 5 minút.

6

Reďkovky nakrájajte na štvrťky a zľahka opečte na suchej panvici. Stačí iba cca 2 minúty.

7

Oddýchnutý steak nakrájajte na tenké pružky, prelejte zvyšnou marinádou a jemne osoľte a okoreňte.

8

Listový šalát premiešajte s trochou citrónovej šťavy, pridajte reďkovku, brokolicu a jemne premiešajte.

9

Na záver dajte na šalát kúsky steaku a podávajte.

Pre ozvláštnenie tohto pokrmu vyskúšajte jeden z našich dipov.

Ingrediencie

 200 g hovädzieho steaku (napr. roštenka)
 300 g brokolice
 150 g listového šalátu
 1 viazaničku reďkoviek
 3 PL olivového oleja
 ½ ČL celej horčice Mäspoma
 ½ ČL rozmarínu Mäspoma
 ½ ČL tymianu Mäspoma
 soľ
 čierne korenie

Postup

1

Rozmarín, tymian a horčičné semiačko rozmixujte. Použite mlynček na kávu alebo mažiar a zmiešajte s olejom.

2

Steak osušte papierovým obrúskom a polejte polovicou pripravenej marinády. Nechajte aspoň 30 minút marinovať.

3

Namarinovaný steak opäť osušte papierovým obrúskom inak by sa korenie na steaku spálilo. Grilovaciu panvicu mašlovačkou jemne potrite olejom a položte na ňu steak. Sprudka opekajte z každej strany cca 2 – 3 minúty. Steak otáčajte len raz.

4

Ugrilovaný steak vložte do alobalu, zabaľte ho a nechajte aspoň 5 minút postáť. Medzi tým si dorobíte šalát.

5

Brokolicu nakrájajte na malé ružičky a oblanšírujte vo vriacej vode približne 5 minút.

6

Reďkovky nakrájajte na štvrťky a zľahka opečte na suchej panvici. Stačí iba cca 2 minúty.

7

Oddýchnutý steak nakrájajte na tenké pružky, prelejte zvyšnou marinádou a jemne osoľte a okoreňte.

8

Listový šalát premiešajte s trochou citrónovej šťavy, pridajte reďkovku, brokolicu a jemne premiešajte.

9

Na záver dajte na šalát kúsky steaku a podávajte.

LaPetit: Reďkovkový šalát s brokolicou & grilovaným steakom