LaPetit: Reďkovkový šalát s brokolicou & grilovaným steakom

LaPetit: Reďkovkový šalát s brokolicou & grilovaným steakom

Reďkovkový šalát s brokolicou & grilovaným steakom – recept na osviežujúci obed či večeru od @LaPetit.sk.

Reďkovkový šalát s brokolicou & grilovaným steakom je obed plný vitamínov a bielkovín, ktorý vás zasýti aj osvieži. Tanier bohatej chutí a farebných kontrastov poteší celú rodinku.

NáročnosťMierne pokročilýHodnotenie
Čas prípravy1 hodČas varenia10 minútČas celkom1 hod 10 minút
Ingrediencie
 hovädzieho steaku (napr. roštenka)
 brokolice
 listového šalátu
 viazaničku reďkoviek
 PL olivového oleja
 ČL celej horčice Mäspoma
 ČL rozmarínu Mäspoma
 ČL tymianu Mäspoma
 soľ
 čierne korenie
Postup prípravy
1

Rozmarín, tymian a horčičné semiačko rozmixujte. Použite mlynček na kávu alebo mažiar a zmiešajte s olejom.

2

Steak osušte papierovým obrúskom a polejte polovicou pripravenej marinády. Nechajte aspoň 30 minút marinovať.

3

Namarinovaný steak opäť osušte papierovým obrúskom inak by sa korenie na steaku spálilo. Grilovaciu panvicu mašlovačkou jemne potrite olejom a položte na ňu steak. Sprudka opekajte z každej strany cca 2 – 3 minúty. Steak otáčajte len raz.

4

Ugrilovaný steak vložte do alobalu, zabaľte ho a nechajte aspoň 5 minút postáť. Medzi tým si dorobíte šalát.

5

Brokolicu nakrájajte na malé ružičky a oblanšírujte vo vriacej vode približne 5 minút.

6

Reďkovky nakrájajte na štvrťky a zľahka opečte na suchej panvici. Stačí iba cca 2 minúty.

7

Oddýchnutý steak nakrájajte na tenké pružky, prelejte zvyšnou marinádou a jemne osoľte a okoreňte.

8

Listový šalát premiešajte s trochou citrónovej šťavy, pridajte reďkovku, brokolicu a jemne premiešajte.

9

Na záver dajte na šalát kúsky steaku a podávajte.

Pre ozvláštnenie tohto pokrmu vyskúšajte jeden z našich dipov.

Ingrediencie

Ingrediencie
 hovädzieho steaku (napr. roštenka)
 brokolice
 listového šalátu
 viazaničku reďkoviek
 PL olivového oleja
 ČL celej horčice Mäspoma
 ČL rozmarínu Mäspoma
 ČL tymianu Mäspoma
 soľ
 čierne korenie

Postup

Postup prípravy
1

Rozmarín, tymian a horčičné semiačko rozmixujte. Použite mlynček na kávu alebo mažiar a zmiešajte s olejom.

2

Steak osušte papierovým obrúskom a polejte polovicou pripravenej marinády. Nechajte aspoň 30 minút marinovať.

3

Namarinovaný steak opäť osušte papierovým obrúskom inak by sa korenie na steaku spálilo. Grilovaciu panvicu mašlovačkou jemne potrite olejom a položte na ňu steak. Sprudka opekajte z každej strany cca 2 – 3 minúty. Steak otáčajte len raz.

4

Ugrilovaný steak vložte do alobalu, zabaľte ho a nechajte aspoň 5 minút postáť. Medzi tým si dorobíte šalát.

5

Brokolicu nakrájajte na malé ružičky a oblanšírujte vo vriacej vode približne 5 minút.

6

Reďkovky nakrájajte na štvrťky a zľahka opečte na suchej panvici. Stačí iba cca 2 minúty.

7

Oddýchnutý steak nakrájajte na tenké pružky, prelejte zvyšnou marinádou a jemne osoľte a okoreňte.

8

Listový šalát premiešajte s trochou citrónovej šťavy, pridajte reďkovku, brokolicu a jemne premiešajte.

9

Na záver dajte na šalát kúsky steaku a podávajte.

LaPetit: Reďkovkový šalát s brokolicou & grilovaným steakom