LaPetit: Hráškové rizoto s kuriatkom

LaPetit: Hráškové rizoto s kuriatkom

Hráškové rizoto s kuriatkom – recept na zdravý a sýty obed.

Zažite dokonalú rovnováhu chutí s receptom LaPetit: Hráškové rizoto s kuriatkom. Tento jedinečný pokrm pozostáva z krásne chuťovo či farebne zladeného hráškového rizota s jemným kurčaťom, čím vytvára dokonalý spoj zdravia a lahodnosti.

NáročnosťPokročilýHodnotenie
Čas prípravy40 minútČas varenia1 hodČas celkom1 hod 40 minút
Ingrediencie
 ryže na rizoto, napr. Arborio
 menšia cibuľa
 PL olivového oleja
 dcl bieleho suchého vína
 mrazeného hrášku
 čerstvého špenátu
 rukoly + na ozdobenie
 zeleninového vývaru
 parmezánu
 masla
 ČL granulovaného cesnaku
 štipka muškátového oriešku
 vykostené kuracie prsia
 ČL pikantnej zmesi
 soľ
 čierne korenie
Postup prípravy
1

Kuracie mäso osušte a spolu s pikantnou zmesou a 3 PL oleja nechajte marinovať aspoň 30 minút.

2

Zohrejte vývar a udržiavajte ho teplý počas celej doby varenia rizota.

3

Nad parou rozmrazte hrášok a polovicu si dajte bokom. Zvyšnú polovicu hrášku rozmixujte spolu so špenátom, rukolou a trochou vývaru. Zmes budete neskôr pridávať do rizota.

4

Vo väčšom hrnci zohrejte zvyšný olej, pridajte na drobno nakrájanú cibuľu a restujte asi 2 minúty.

5

Cibuľu podlejte vínom a nechajte odpariť alkohol. Pridajte ryžu, dobre premiešajte, a podlejte trochou vývaru. Ryža na rizoto musí byť neustále podlievané vývarom, tak aby bola stále vlhká a neprilepila sa na dno hrnca. Keď sa vývar začne vyparovať, jednoducho pridajte ďalší. Rizoto počas varenia neustále miešajte.

6

Medzi tým ako miešate rizoto si rozohrejte panvicu a opečete kuracie prsia z oboch strán cca 5 minút. Takto opečené prsia vložte do vyhriatej rúry na 180 stupňov a dopekajte ich ďalších 10 – 12 minút.

7

Po cca 20 minútach je rizoto skoro hotové. Pridajte rozmixovaný hrášok a varte ešte ďaľších 5 minút, kým nie je ryža uvarená. Ryža na rizoto má byť ako cestoviny al dente. Teda zbytočne ju nerozvarte.

8

Keď je ryža už na skus hotová, vypnite sporák a pridajte maslo, muškátový oriešok, nastrúhaný parmezán a rizoto dobre premiešajte. Podľa chuti ho osoľte a okoreňte.

9

Upečené kuracie prsia nakrájajte na plátky a položte na rizoto.

10

Na záver prisypte zvyšný hrášok a jedlo dozdobte čerstvou rukolou.

Ak radi experimentujete, skúste výsledný pokrm okoreniť štipkou voňavého majoránu.

Ingrediencie

Ingrediencie
 ryže na rizoto, napr. Arborio
 menšia cibuľa
 PL olivového oleja
 dcl bieleho suchého vína
 mrazeného hrášku
 čerstvého špenátu
 rukoly + na ozdobenie
 zeleninového vývaru
 parmezánu
 masla
 ČL granulovaného cesnaku
 štipka muškátového oriešku
 vykostené kuracie prsia
 ČL pikantnej zmesi
 soľ
 čierne korenie

Postup

Postup prípravy
1

Kuracie mäso osušte a spolu s pikantnou zmesou a 3 PL oleja nechajte marinovať aspoň 30 minút.

2

Zohrejte vývar a udržiavajte ho teplý počas celej doby varenia rizota.

3

Nad parou rozmrazte hrášok a polovicu si dajte bokom. Zvyšnú polovicu hrášku rozmixujte spolu so špenátom, rukolou a trochou vývaru. Zmes budete neskôr pridávať do rizota.

4

Vo väčšom hrnci zohrejte zvyšný olej, pridajte na drobno nakrájanú cibuľu a restujte asi 2 minúty.

5

Cibuľu podlejte vínom a nechajte odpariť alkohol. Pridajte ryžu, dobre premiešajte, a podlejte trochou vývaru. Ryža na rizoto musí byť neustále podlievané vývarom, tak aby bola stále vlhká a neprilepila sa na dno hrnca. Keď sa vývar začne vyparovať, jednoducho pridajte ďalší. Rizoto počas varenia neustále miešajte.

6

Medzi tým ako miešate rizoto si rozohrejte panvicu a opečete kuracie prsia z oboch strán cca 5 minút. Takto opečené prsia vložte do vyhriatej rúry na 180 stupňov a dopekajte ich ďalších 10 – 12 minút.

7

Po cca 20 minútach je rizoto skoro hotové. Pridajte rozmixovaný hrášok a varte ešte ďaľších 5 minút, kým nie je ryža uvarená. Ryža na rizoto má byť ako cestoviny al dente. Teda zbytočne ju nerozvarte.

8

Keď je ryža už na skus hotová, vypnite sporák a pridajte maslo, muškátový oriešok, nastrúhaný parmezán a rizoto dobre premiešajte. Podľa chuti ho osoľte a okoreňte.

9

Upečené kuracie prsia nakrájajte na plátky a položte na rizoto.

10

Na záver prisypte zvyšný hrášok a jedlo dozdobte čerstvou rukolou.

LaPetit: Hráškové rizoto s kuriatkom