LaPetit: Chlebíčky zo sladkých zemiakov

LaPetit: Chlebíčky zo sladkých zemiakov

Chlebíčky zo sladkých zemiakov - recept na toastové jednohubky zo skladkých zemiakov

Chlebíčky zo sladkých zemiakov sú receptúrou, ktorá spája nasladlú chuť zemiakov a krehkosť chlebíčkov, čoho výsledkom je dokonalý balans chutí. Netreba zabúdať ani výživovú stránku pokrmu. Jeden stredne veľký sladký zemiak dokáže pokryť dennú potrebu vitamínu A až na viac ako 100 %.

NáročnosťZačiatočník
Čas prípravy25 minútČas celkom25 minút
 1 väčší sladký zemiak (cca 600 g)
 100 g údeného lososa
 200 g krémového syra
 1 ČL sušeného kôpru
 1 ČL sušeného cesnaku
 1 čili paprička
 5 guličiek zeleného korenia
 1 PL sezamových semiačok
 1 PL píniových orieškov
 žerucha na posypanie
1

Zemiak dobre umyte, osušte a nakrájajte na tenké kolieska.

2

Jednotlivé kolieska upečte v hriankovači ako klasické toasty. Hriankovač dajte na najsilnejšie opekanie a zemiaky takto opečte 2 krát.

3

Medzi tým ako sa sladké zemiaky toastujú, zmiešajte všetko korenie (zelené korenie pomelte v mažiari) s krémovým syrom.

4

Syr ani zemiaky netreba soliť, údený losos je sám o sebe dosť slaný.

5

Na suchej panvici opečte píniové oriešky, a keď už budú skoro zlaté, pridajte aj sezamové semiačka. Spolu opekajte kým všetko krásne nezozlatne.

6

Opečené toasty sladkých zemiakov potrite lyžičkou ochuteného syra, pridajte kúsok lososa, posypte chrumkavými orieškami so sezamom a nakoniec posypte čerstvou žeruchou.

Ak by ste chceli jedlu chceli pridať osviežujúcejší nádych, pripravte si k jednohubkám kúsok čerstvého šalátu.

Ingrediencie

 1 väčší sladký zemiak (cca 600 g)
 100 g údeného lososa
 200 g krémového syra
 1 ČL sušeného kôpru
 1 ČL sušeného cesnaku
 1 čili paprička
 5 guličiek zeleného korenia
 1 PL sezamových semiačok
 1 PL píniových orieškov
 žerucha na posypanie

Postup

1

Zemiak dobre umyte, osušte a nakrájajte na tenké kolieska.

2

Jednotlivé kolieska upečte v hriankovači ako klasické toasty. Hriankovač dajte na najsilnejšie opekanie a zemiaky takto opečte 2 krát.

3

Medzi tým ako sa sladké zemiaky toastujú, zmiešajte všetko korenie (zelené korenie pomelte v mažiari) s krémovým syrom.

4

Syr ani zemiaky netreba soliť, údený losos je sám o sebe dosť slaný.

5

Na suchej panvici opečte píniové oriešky, a keď už budú skoro zlaté, pridajte aj sezamové semiačka. Spolu opekajte kým všetko krásne nezozlatne.

6

Opečené toasty sladkých zemiakov potrite lyžičkou ochuteného syra, pridajte kúsok lososa, posypte chrumkavými orieškami so sezamom a nakoniec posypte čerstvou žeruchou.

LaPetit: Chlebíčky zo sladkých zemiakov