ReceptyRecepty: Mäsité pokrmy

LaPetit: Veľkonočná roláda

12 októbra, 2021
LaPetit: Veľkonočná roláda

Veľkonočná roláda

4 – 6 porcíí, príprava 3,5 hodiny

Suroviny:

1,5 kg bravčový bok bez kosti

2 PL sušeného medvedieho cesnaku Mäspoma

2 PL pažítky Mäspoma

1 PL celého klinčeku Mäspoma

soľ

čierne korenie

1 kg zemiakov

3 stredne veľké cibule

1 ČL celej rasce Mäspoma

100 g listového šalátu, napr. poľníček

Postup:

  1. Bravčový bok položte kožou smerom dole a dobre osoľte a okoreňte. Rovnomerne posypte medvedím cesnakom a pažítkou. Mäso opatrne zarolujte a pomocou kuchynského špagátu mäso zviažte.
  2. Povrch rolády narežte ostrým nožom a dajte piecť na rost do rúry vyhriatej na 150 stupňov.
  3. Počas pečenia mäso občas skontrolujte. Približne po 2 hodinách pečenia mäso vyberte a do kože rovnomerne povpichujte klinčeky. Pečte ešte ďalšiu hodinu. Týmto pomalým pečením sa vypečie tuk a mäso zostane šťavňaté.
  4. Na posledných 30 minút pečenia rolády zvýšte teplotu na 200 stupňov tak, aby sa koža vypiekla do chrumkava.
  5. Medzitým ako sa pečie roláda, si pripravte zemiaky. Uvarte ich v osolenej vode spolu s rascou do mäkka.
  6. Cibuľku nakrájajte na drobno a opečte do zlata na 2 PL výpeku z rolády. Pridajte k uvareným zemiakom a premiešajte.
  7. Roládu po upečení zbavte špagátu, nakrájajte na plátky a podávajte so zemiakmi a šalátom.

© Copyright Lapetit