
Veľkonočná roláda
4 – 6 porcíí, príprava 3,5 hodiny
Suroviny:
1,5 kg bravčový bok bez kosti
2 PL sušeného medvedieho cesnaku Mäspoma
soľ
čierne korenie
1 kg zemiakov
3 stredne veľké cibule
100 g listového šalátu, napr. poľníček
Postup:
- Bravčový bok položte kožou smerom dole a dobre osoľte a okoreňte. Rovnomerne posypte medvedím cesnakom a pažítkou. Mäso opatrne zarolujte a pomocou kuchynského špagátu mäso zviažte.
- Povrch rolády narežte ostrým nožom a dajte piecť na rost do rúry vyhriatej na 150 stupňov.
- Počas pečenia mäso občas skontrolujte. Približne po 2 hodinách pečenia mäso vyberte a do kože rovnomerne povpichujte klinčeky. Pečte ešte ďalšiu hodinu. Týmto pomalým pečením sa vypečie tuk a mäso zostane šťavňaté.
- Na posledných 30 minút pečenia rolády zvýšte teplotu na 200 stupňov tak, aby sa koža vypiekla do chrumkava.
- Medzitým ako sa pečie roláda, si pripravte zemiaky. Uvarte ich v osolenej vode spolu s rascou do mäkka.
- Cibuľku nakrájajte na drobno a opečte do zlata na 2 PL výpeku z rolády. Pridajte k uvareným zemiakom a premiešajte.
- Roládu po upečení zbavte špagátu, nakrájajte na plátky a podávajte so zemiakmi a šalátom.
© Copyright Lapetit