
Zapekaná cuketa v paradajkovej omáčke
3 – 4 porcie, príprava 20 minút, zapekanie 20 – 30 minút
3 stredne veľké cukety
200 g ricotty alebo hrudkového tvarohu
2 kúsky mozzrelly v náleve
1 vajce
1 ČL granulovaného cesnaku Mäspoma
400 ml paradajkovej omáčky (napr. marinara)
20 g parmezánu
soľ
čierne korenie
Postup:
- Cuketu umyjeme a pozdĺžne nakrájame na tenké pásiky.
- V miske zmiešame ricottu spolu s korením, vajíčkom a nakoniec pridáme nastrúhanú mozzarellu.
- Cuketové pásiky zľahka ugrilujeme na panvici, aby zmäkli a dáme bokom aby trochu vychladli.
- Každý pás cukety potrieme plnkou, zarolujeme a preložíme do zapekacej misky, do ktorej sme už vopred vyliali paradajkovú omáčku.
- Postupujeme až kým neminieme všetku cuketu a plnku.
- Na záver ešte celý plech jemne okoreníme čiernym korením a posypeme strúhaným parmezánom.
- Zapekáme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 20 – 30 minút.
- Pred podávaním necháme chvíľu vychladnúť.
© Copyright Lapetit