
Špenátové osie hniezda
@stvoryzkuchyne
INGREDIENCIE
Cesto
- 500 g hladkej múky
- 1 sáčok sušeného droždia
- 300 ml vlažného mlieka
- 50 ml rastlinného oleja
- 3 ČL soli
- 1 ČL mletej rasce Mäspoma Bio
Pesto
- 60 ml olivového oleja
- 150 g bejby špenátu
- 50 g parmezánu
- 1 ČL granulovaného cesnaku Mäspoma Bio
- ½ ČL nového mletého korenia Mäspoma Bio
- hrsť vlašských orechov
- soľ podľa chuti
- vajíčko na potretie
POSTUP:
- Na pesto si pridáme všetky suroviny do mixéra a vymixujeme do hladka. Ak je potrebné, pridáme trošku oleja. Dosolíme podľa chuti.
- Na cesto si pridáme do misky všetky suroviny a robotom vymiesime hladké nelepivé cesto. Miesime cca 10 minút. Následne cesto premiesime na pomúčenej doske, sformujeme do bochníka a uložíme do pomúčenej misky kysnúť. Necháme kysnúť cca 1 – 2 hodiny na teplom mieste.
- Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na obdlžník.
- Potrieme ho rovnomerne pestom a zrolujeme natesno do rolády. Nakrájame na cca 5 cm široké hniezda, ktoré ukladáme do vyolejovanej tortovej formy (forma s priemerom 20 cm) a necháme ešte cca 15 minút podkysnúť pod utierkou.
- Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 30 minút. Necháme chladnúť. Najlepšie chutia vlažné.
© Copyright @stvoryzkuchyne