SEPTEMBER

Kačacie prsia s batátovou kašou, šalotkami a gaštanmi

@stvoryzkuchyne

POSTUP:

  1. Batáty očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Varíme domäkka.
  2. Vodu zlejeme, pridáme 3 PL masla, trochu mlieka a vymixujeme do kaše. Dosolíme podľa chuti.
  3. Kožu na kačacích prsiach narežeme a prsia z oboch strán dôkladne osolíme.
  4. Prsia uložíme na rozpálenú panvicu kožou dole. Pečieme dochrumkava. Prsia obrátime a opekáme na miernom plameni z druhej strany. Pridáme 2 PL masla, škoricu, čierne korenie, šalotku prekrojenú na štvrťky a gaštany. Prsia počas pečenia oblievame šťavou z panvice.
  5. Mäso odložíme na tanier, prikryjeme alobalom a necháme cca 5 minút postáť. Medzičasom doopekáme šalotku a gaštany.
  6. Kačacie prsia nakrájame a podávame s kašou, šalotkami a gaštanmi. Polejeme výpekom z panvice.

© Copyright @stvoryzkuchyne

Varenie je radosť !

Pozrite si kompletnú ponuku našich korenínalebo nájdite nové inšpirácie v receptári.

Poďme nakupovaťRecepty

Don't show again | X