Možnosti tlače:

Zemiakové placky – klasika, ktorá nikdy nesklame

Počet porcií1 porciaCelkový čas30 min.

Chrumkavé zemiakové placky podľa tradičného receptu. Rýchle, chutné a ideálne ako hlavné jedlo alebo príloha.

zemiakové placky

Ingrediencie
 4 ks zemiaky
 1 ks vajce
 1 PL majorán
 3 strúčiky cesnaku
 2 PL hladká múka
 podľa chuti mleté čierne korenie
 podľa chuti soľ
 podľa chuti Dobrota
 podľa chuti červená paprika mletá
 olej podľa potreby
Postup prípravy
1

Zemiaky ošúpeme a postrúhame na jemnom strúhadle.

2

Do zemiakov pridáme vajce, prelisovaný cesnak a dochutíme majoránom, soľou, dobrotou, korením, a červenou paprikou.

3

Ak zemiaky pustili veľa vody, odporúčame ju lyžicou odstrániť.

4

Nakoniec pridajte múku a všetky ingredience dôkladne premiešajte.

5

Zmes ochutnajte a podľa potreby pridajte ešte soľ.

6

Na panvici zohrejte olej. Z cesta na panvici vytvorte placku, ktorú z oboch strán opečte do zlatista.