Možnosti tlače:

Veľkonočná hrudka

Počet porcií1 porciaČas prípravy8 hod.Čas varenia30 min.Celkový čas8 hod. 30 min.

Chcete pripraviť pokrm, z ktorého cítiť chuť slovenského domova? Veľkonočná hrudka zkadlí bohatstvo našej kultúry a chuť tradičných jedál.

Veľkonočná hrudka

Ingrediencie
 1 l mlieka
 10 vajec
 1/2 ČL soli
 štipka čierneho korenia
Postup prípravy
1

Vajcia s mliekom a soľou za stáleho miešania varíme.

2

Keď začnú hustnúť, pridáme čierne korenie. Hmotu musíme stále miešať a je lepšie ju variť v hrnci s hrubším dnom.

3

Scedíme cez sterilnú gázu, dôkladne vytlačíme tekutinu.

4

Na chvíľu zaťažíme, necháme vychladnúť a uložíme v chladničke, najlepšie v alobale.