Tradičná Veľkonočná baba s údeným mäsom, klobásou a slaninou. Slaný koláč, ktorý patrí na každý veľkonočný stôl.
Údené mäso uvaríme vo vode. Po 45 min mäso vytiahneme z vody a necháme vychladnúť. Vychladnuté mäso nakrájame na kocky spolu s klobásou a slaninou.
Rožky nakrájame na kolieska a zalejeme ich teplým mliekom. Pridáme petržlenovú vňať a poriadne premiešame.
Oddelíme si bielka od žĺtkov. Žĺtka pridáme do namočených rožkov a dochutíme soľou a korením. Poriadne premiešame.
Do vzniknutej zmesi pridáme nakrájané mäso, slaninu a klobásu.
Bielka so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh. Vyšľahaný sneh pridáme k zmesi a poriadne zamiešame.
Pripravíme si plech, ktorý vymastíme masťou. Zmes rozmiestnime po celom plechu a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C.
Pečieme cca 20-25 minút.