Možnosti tlače:

Strešenina – kyslá kapusta trochu inak

Počet porcií1 porciaČas varenia30 min.

Vyskúšajte jednoduchý ale dokonale chutný recept s kyslou kapustou! Pripravíte ho za pár minút.

kyslá kapusta recept

 1 kg zemiaky
 500 g kyslá kapasta
 1 biela cibuľa
 1 menšia červená cibuľa
 200 g slaniny/ klobásy/ údeného mäsa
 bravčová masť
 rasca celá Mäspoma
 Žitavská paprika Mäspoma
 čierne mleté korenie Mäspoma
 soľ
1

Zemiaky uvarte v šupke v dobre osolenej vode s pridanou celou rascou. Vodu sceďte, zemiaky nechajte trochu prechladnúť a ošúpte ich.

2

Na bravčovej masti orestujte na drobno pokrájanú bielu cibuľu a kvasenú kapustu. Okoreňte rascou, čiernym korením a Žitavskou paprikou. Po zarestovaní podlejte troškou vývaru (môže byť vývar z varenia údeného mäsa) alebo vodou. Krátko poduste.

3

Do podusenej kapusty pridajte nakrájané zemiaky a premiešajte.

4

Na samostatnej panvici orestujte červenú cibuľu a nakrájané údené mäso/ slaninu / klobásku.

5

Na tanier uložte kyslú kapustu so zemiakmi a na vrch výdatne posypte osmahnutým mäsom.