Možnosti tlače:

Špenátové osie hniezda

Počet porcií1 porciaČas prípravy2 hod. 45 min.Čas varenia30 min.Celkový čas3 hod. 15 min.

Špenátové osie hniezda sú dokonalou harmóniou medzi chuťou a zdravím. Doprajte si gastronomický zážitok, ktorý spája príjemné s prospešným.

špenátové osie hniezda

Cesto
 500 g hladkej múky
 1 sáčok sušeného droždia
 300 ml vlažného mlieka
 50 ml rastlinného oleja
 3 ČL soli
 1 ČL mletej rasce Mäspoma Bio
Pesto
 60 ml olivového oleja
 150 g bejby špenátu
 50 g parmezánu
 1 ČL granulovaného cesnaku Mäspoma Bio
 1/2 ČL nového mletého korenia Mäspoma Bio
 hrsť vlašských orechov
 soľ podľa chuti
 vajíčko na potretie
Postup prípravy
1

Na pesto si pridáme všetky suroviny do mixéra a vymixujeme do hladka. Ak je potrebné, pridáme trošku oleja. Dosolíme podľa chuti.

2

Na cesto si pridáme do misky všetky suroviny a robotom vymiesime hladké nelepivé cesto. Miesime cca 10 minút. Následne cesto premiesime na pomúčenej doske, sformujeme do bochníka a uložíme do pomúčenej misky kysnúť. Necháme kysnúť cca 1 – 2 hodiny na teplom mieste.

3

Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na obdlžník.

4

Potrieme ho rovnomerne pestom a zrolujeme natesno do rolády. Nakrájame na cca 5 cm široké hniezda, ktoré ukladáme do vyolejovanej tortovej formy (forma s priemerom 20 cm) a necháme ešte cca 15 minút podkysnúť pod utierkou.

5

Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 30 minút. Necháme chladnúť. Najlepšie chutia vlažné.