Objavte tajomstvo tradičného bazového sirupu ako od babičky. Vyskúšajte jeden z našich receptov a pripravte si tento lahodný sirup ešte dnes!
Vodu necháme zovrieť, pridáme 2 baličky kyseliny citrónovej a necháme vychladnúť.
Do vychladenej vody pridáme 30 – 40 veľkých kvetov bazy čiernej. Kvety by mali byť v plnom kvete, plné peľu.
Pridáme niekoľko plátkov citrónu a limetky, 3 – 4 stonky mäty priepornej a 3 – 4 stonky medovky lekárskej.
Zaťažíme tak, aby bol obsah ponorený pod vodou a necháme stáť minimálne 24, ideálne 48 hodín.
Obsah scedíme cez jemné sitko alebo cez gázu a tekutinu zohrejeme na 50-60°C.
Pridáme postupne 4 – 5 kg cukru. Závisí od toho, aký sladký sirup chceme pripraviť.
Po dokonalom rozpustení cukru nalievame pripravený bazový sirup do fliaš tak, aby v nich zostalo čo najmenej vzduchu.
Bazový sirup skladujeme v chlade na tmavom mieste.