Pečená zelenina je lahodná a ľahko stráviteľná voľba, ktorá vás svojou bohatou paletou chutí a farieb zaručene očarí. Varte chutne a zdravo.
Zemiaky umyjeme, osušíme a nakrájame na štvrťky. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na kolieska a ošúpanú cibuľu na plátky. Karfiol rozoberieme na väčšie ružičky, ktoré nakrájame na plátky. Ružičkový kel umyjeme, osušíme, odrežeme z neho stonku a prekrojíme napoly.
Zeleninu zmiešame vo veľkej mise s olejom, medom, všetkými koreninami a soľou. Dva plechy vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne na ne rozložíme zeleninu. Pečieme ju pri teplote 190 stupňov, až kým zemiaky a zelenina nezmäkne – trvá to cca 30 minút.
Medzitým si pripravíme tofu, ktoré nakrájame na kocky a opečieme ho na panvici s trochou oleja dozlatista.
Dressing si pripravíme zmiešaním kešu masla, medu, sójovej omáčky, citrónovej šťavy a horúcej vody. Vody prilejeme toľko, aby sme dosiahli tekutej krémovej konzistencie.
Pečenú zeleninu so zemiakmi podávame s opečeným tofu, kešu dressingom a nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou.