Možnosti tlače:

Neodolateľný cuketový koláč – jednoduchý recept

Počet porcií1 porciaČas prípravy20 min.Čas varenia20 min.Celkový čas40 min.

Jednoduchý a rýchly recept na cuketový koláč, ktorý si zamilujete.

cuketový koláč

Ingrediencie
 2,5 hrnčeka celozrnnej špaldovej múky
 4 lyžice kakaa
 1 prášok do pečiva
 1/2 hrnčeka rastlinného oleja
 1 hrnček kryštálového cukru
 2 vajcia
 1 hrnček mlieka
 2 hrnčeky najemno nastrúhanej cukety
 1/2 čajovej lyžičky škorice
 1/2 čajovej lyžičky perníkového korenia
 200 g horkej alebo mliečnej čokolády
Postup prípravy
1

Cuketu nastrúhajte na jemno a nechajte ju pustiť šťavu.

2

V samostatnej miske vyšľahajte vajíčka s cukrom do penista, pridajte mlieko a olej. Všetko spolu prešľahajte.

3

V druhej nádobe zmiešajte suché ingrediencie - múku, kakao, prášok do pečiva, škoricu a perníkové korenie.

4

Suché ingrediencie postupne pomocou šľahača vmiešajte do mokrých ingrediencií, ale použite pomalý prevod s nižšími otáčkami.

5

Do cesta pridajte cuketu, z ktorej ste vytlačili prebytočnú šťavu a cesto jemne premiešajte.

6

Čokoládu nasekajte na menšie kúsky a posypte ňou povrch cesta.

7

Pečte 20 minúť pri teplote 180°C. Dajte pozor, aby ste koláč príliš nevysušili.