Možnosti tlače:

LaPetit: Veľkonočná roláda

Počet porcií1 porciaČas prípravy35 min.Čas varenia3 hod.Celkový čas3 hod. 35 min.

Hľadáte slavnostné jedlo s eleganciou? Veľkonočná roláda je receptúra, ktorá ponúka šťavnatý mäsitý pokrm s bohatou chuťou, vôňou a textúrou.

LaPetit: Veľkonočná roláda

Ingrediencie
 1,5 kg bravčový bok bez kosti
 2 PL sušeného medvedieho cesnaku Mäspoma
 2 PL pažítky Mäspoma
 1 PL celého klinčeku Mäspoma
 soľ
 čierne korenie
 1 kg zemiakov
 3 stredne veľké cibule
 1 ČL celej rasce Mäspoma
 100 g listového šalátu, napr. poľníček
Postup prípravy
1

Bravčový bok položte kožou smerom dole a dobre osoľte a okoreňte. Rovnomerne posypte medvedím cesnakom a pažítkou. Mäso opatrne zarolujte a pomocou kuchynského špagátu mäso zviažte.

2

Povrch rolády narežte ostrým nožom a dajte piecť na rost do rúry vyhriatej na 150 stupňov.

3

Počas pečenia mäso občas skontrolujte. Približne po 2 hodinách pečenia mäso vyberte a do kože rovnomerne povpichujte klinčeky. Pečte ešte ďalšiu hodinu. Týmto pomalým pečením sa vypečie tuk a mäso zostane šťavnaté.

4

Na posledných 30 minút pečenia rolády zvýšte teplotu na 200 stupňov tak, aby sa koža vypiekla do chrumkava.

5

Medzitým ako sa pečie roláda, si pripravte zemiaky. Uvarte ich v osolenej vode spolu s rascou do mäkka.

6

Cibuľku nakrájajte na drobno a opečte do zlata na 2 PL výpeku z rolády. Pridajte k uvareným zemiakom a premiešajte.

7

Roládu po upečení zbavte špagátu, nakrájajte na plátky a podávajte so zemiakmi a šalátom.