Hľadáte slavnostné jedlo s eleganciou? Veľkonočná roláda je receptúra, ktorá ponúka šťavnatý mäsitý pokrm s bohatou chuťou, vôňou a textúrou.
Bravčový bok položte kožou smerom dole a dobre osoľte a okoreňte. Rovnomerne posypte medvedím cesnakom a pažítkou. Mäso opatrne zarolujte a pomocou kuchynského špagátu mäso zviažte.
Povrch rolády narežte ostrým nožom a dajte piecť na rost do rúry vyhriatej na 150 stupňov.
Počas pečenia mäso občas skontrolujte. Približne po 2 hodinách pečenia mäso vyberte a do kože rovnomerne povpichujte klinčeky. Pečte ešte ďalšiu hodinu. Týmto pomalým pečením sa vypečie tuk a mäso zostane šťavnaté.
Na posledných 30 minút pečenia rolády zvýšte teplotu na 200 stupňov tak, aby sa koža vypiekla do chrumkava.
Medzitým ako sa pečie roláda, si pripravte zemiaky. Uvarte ich v osolenej vode spolu s rascou do mäkka.
Cibuľku nakrájajte na drobno a opečte do zlata na 2 PL výpeku z rolády. Pridajte k uvareným zemiakom a premiešajte.
Roládu po upečení zbavte špagátu, nakrájajte na plátky a podávajte so zemiakmi a šalátom.