Možnosti tlače:

Kačacie prsia s batátovou kašou, šalotkami a gaštanmi

Počet porcií1 porciaČas prípravy50 min.Čas varenia25 min.Celkový čas1 hod. 15 min.

Kačacie prsia s batátovou kašou sú ideálnym príkladom kulinárskeho umenia. Prekvapte rodinku touto lahodnou kombináciou chutí, farieb a vôní.

kačacie prsia s batátovou kašou, šalotkami a gaštanmi

Ingrediencie
 2 kačacie prsia
 soľ
 3 stredne veľké batáty
 trošku mlieka
 3 PL masla + 2 PL masla
 1/2 ČL mletého čierneho korenia Mäspoma Selection
 1/4 ČL mletej škorice Mäspoma Bio
 4 šalotky
 hrsť pečených gaštanov
Postup prípravy
1

Batáty očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Varíme domäkka.

2

Vodu zlejeme, pridáme 3 PL masla, trochu mlieka a vymixujeme do kaše. Dosolíme podľa chuti.

3

Kožu na kačacích prsiach narežeme a prsia z oboch strán dôkladne osolíme.

4

Prsia uložíme na rozpálenú panvicu kožou dole. Pečieme dochrumkava. Prsia obrátime a opekáme na miernom plameni z druhej strany. Pridáme 2 PL masla, škoricu, čierne korenie, šalotku prekrojenú na štvrťky a gaštany. Prsia počas pečenia oblievame šťavou z panvice.

5

Mäso odložíme na tanier, prikryjeme alobalom a necháme cca 5 minút postáť. Medzičasom doopekáme šalotku a gaštany.

6

Kačacie prsia nakrájame a podávame s kašou, šalotkami a gaštanmi. Polejeme výpekom z panvice.