Kačacie prsia s batátovou kašou sú ideálnym príkladom kulinárskeho umenia. Prekvapte rodinku touto lahodnou kombináciou chutí, farieb a vôní.
Batáty očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Varíme domäkka.
Vodu zlejeme, pridáme 3 PL masla, trochu mlieka a vymixujeme do kaše. Dosolíme podľa chuti.
Kožu na kačacích prsiach narežeme a prsia z oboch strán dôkladne osolíme.
Prsia uložíme na rozpálenú panvicu kožou dole. Pečieme dochrumkava. Prsia obrátime a opekáme na miernom plameni z druhej strany. Pridáme 2 PL masla, škoricu, čierne korenie, šalotku prekrojenú na štvrťky a gaštany. Prsia počas pečenia oblievame šťavou z panvice.
Mäso odložíme na tanier, prikryjeme alobalom a necháme cca 5 minút postáť. Medzičasom doopekáme šalotku a gaštany.
Kačacie prsia nakrájame a podávame s kašou, šalotkami a gaštanmi. Polejeme výpekom z panvice.