Cibuľku, šunku a žemle nakrájame. Na panvici zohrejeme olej a orestujeme cibuľku.
Vajíčka rozmiešame v mlieku, okoreníme, osolíme, pridáme muškátový oriešok a zalejeme žemle. Necháme 20 minút postáť, primiešame šunku, cibuľu a petržlen. Sformujeme knedličky, vhodíme ich do vriacej vody, vypneme ju a necháme 15 minút dôjsť.
Cibuľku nakrájame a na oleji orestujeme, pridáme múku. Zápražku zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme bobkový list, hríbové korenie a varíme asi 20 minút.
Huby umyjeme a nakrájame. Na masle ich udusíme s polovicou šampiňónov. Potom ich zalejeme vývarom. Zvyšok šampiňónov udusíme osobitne.
Keď sú hríby uvarené, okorenené a osolené, vyberieme z vývaru bobkový list a všetko pomixujeme. Primiešame smotanu a necháme 2 minúty prevariť. Dochutíme a primiešame druhú polovicu šampiňónov. Servírujeme s knedličkami.