Možnosti tlače:

Hríbová polievka so slaninovými knedličkami

Ingrediencie na prípravu polievky
 1 malá cibuľa
 2 lyžice oleja
 2 lyžice masla
 2 lyžice múky
 600 ml zeleninového vývaru
 1 bobkový list
 1 lyžička hríbového korenia
 200 g čerstvých miešaných húb
 500 g šampiňónov
 soľ
 mleté čierne korenie
 150 g smotany na varenie
Ingrediencie na knedličky
 1 mladá cibuľka,
 1 lyžica oleja
 80 g dusenej šunky
 8 starých žemlí
 250 ml mlieka
 4 vajcia
 ½ lyžičky petržlenovej vňate
 soľ
 mleté korenie
 štipka strúhaného muškátového oriešku
Príprava knedličkov
1

Cibuľku, šunku a žemle nakrájame. Na panvici zohrejeme olej a orestujeme cibuľku.

2

Vajíčka rozmiešame v mlieku, okoreníme, osolíme, pridáme muškátový oriešok a zalejeme žemle. Necháme 20 minút postáť, primiešame šunku, cibuľu a petržlen. Sformujeme knedličky, vhodíme ich do vriacej vody, vypneme ju a necháme 15 minút dôjsť.

Príprava polievky
3

Cibuľku nakrájame a na oleji orestujeme, pridáme múku. Zápražku zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme bobkový list, hríbové korenie a varíme asi 20 minút.

4

Huby umyjeme a nakrájame. Na masle ich udusíme s polovicou šampiňónov. Potom ich zalejeme vývarom. Zvyšok šampiňónov udusíme osobitne.

5

Keď sú hríby uvarené, okorenené a osolené, vyberieme z vývaru bobkový list a všetko pomixujeme. Primiešame smotanu a necháme 2 minúty prevariť. Dochutíme a primiešame druhú polovicu šampiňónov. Servírujeme s knedličkami.