Pripravte si dokonalý domáci grilovaný burger, s ktorým zabodujete na každej grilovačke. Recept pre nás vytvoril @chlop_v_kuchni.
Mleté mäso (hovädzie alebo zmes hovädzieho a bravčového) premiešajte s koreninovou zmesou Gril Burger a nechajte aspoň 30 minút odležať, aby sa chute prepojili.
Z mäsa vytvarujte placky - na jeden burger potrebujete asi 120 g mletého mäsa - a grilujte ich z každej strany asi 10 minút.
Žemľu na burger pozdĺžne prekrojte a položte vnútrom na gril, aby sa žemľa zohriala.
Zohriatu žemľu natrite omáčkou, ktorú ste vytvorili zmiešaním majonézy, kečupu a sójovej omáčky.
Do žemle naukladajte, grilované mäso, plátok grilovanej slaninky, plátok syra, list šalátu, cibuľku, na tenko nakrájané plátky uhorky, paradajky a prikryte vrchnou časťou žemle.
Ako prílohu servírujte pečené hranolky, zemiaky, alebo bataty.
Porcie 0