Možnosti tlače:

Grilovaný burger – jednoduchý recept

Počet porcií4 porcieČas prípravy1 hod.Čas varenia15 min.Celkový čas1 hod. 15 min.

Pripravte si dokonalý domáci grilovaný burger, s ktorým zabodujete na každej grilovačke. Recept pre nás vytvoril @chlop_v_kuchni.

grilovaný burger

Mäso na burger
 500 g mletého mäsa (hovädzie alebo zmes hovädzie a bravčové)
 4 burgrové žemle
 koreninová zmes Gril burger
Do burgra
 listový šalát
 plátok slaniny
 kyslá uhorka
 plátky syra
 cibuľa
 horčica
 nakrájané paradajky
Omáčka
 4 lyžice majonézy
 2 lyžice kečupu
 1 lyžička sójovej omáčky
 čerstvo namleté čierne korenie
 soľ
1

Mleté mäso (hovädzie alebo zmes hovädzieho a bravčového) premiešajte s koreninovou zmesou Gril Burger a nechajte aspoň 30 minút odležať, aby sa chute prepojili.

2

Z mäsa vytvarujte placky - na jeden burger potrebujete asi 120 g mletého mäsa - a grilujte ich z každej strany asi 10 minút.

3

Žemľu na burger pozdĺžne prekrojte a položte vnútrom na gril, aby sa žemľa zohriala.

4

Zohriatu žemľu natrite omáčkou, ktorú ste vytvorili zmiešaním majonézy, kečupu a sójovej omáčky.

5

Do žemle naukladajte, grilované mäso, plátok grilovanej slaninky, plátok syra, list šalátu, cibuľku, na tenko nakrájané plátky uhorky, paradajky a prikryte vrchnou časťou žemle.

6

Ako prílohu servírujte pečené hranolky, zemiaky, alebo bataty.

Výživové údaje

Porcie 0