Ako pripraviť chrumkavé zavárané uhorky a sladkokyslý nálev? Prinášame overené recepty aj s postupom a trikmi ako na to.
Nálev na uhorky pripravíte tak, že vo väčšom hrnci priveďte k varu 3 l vody, pridáte 1 kg cukru, 1l octu a 2 balenia Nakladača.
Dobre premiešate, priveďte opätovne k varu a 5 minút povaríte.
Umyté uhorky nakladačky naložíte do pripravených pohárov, zalejete horúcim nálevom na uhorky, poháre dobre uzavriete a sterilizujete.
Takto pripravené poháre vysterilizujete 20-25 minút pri 85°C.
Uložíte hore dnom a necháte vychladnúť.
Pri skladovaní v tmavých a suchých priestoroch vám bez problémov vydržia aj niekoľko rokov.
Ak vám časť nálevu zostane aj po naložení uhoriek, odložte ho do chladničky a použite opäť, keď na záhrade dozrie ďalšia dávka.