Možnosti tlače:

Chrumkavé zavárané uhorky – overený recept

Počet porcií1 porcia

Ako pripraviť chrumkavé zavárané uhorky a sladkokyslý nálev? Prinášame overené recepty aj s postupom a trikmi ako na to.

zavárané uhorky

Zavárané uhorky - ingrediencie
 Uhorky nakladačky, 5 – 10 cm
 Voda
 Kvasný ocot 8 %
 Cukor
 Nakladač/ Zeko/ Zelko/ Dia Zeko – podľa toho, či budeme uhorky sterilizovať alebo uprednostníme prípravu bez sterilizácie.
 Zelenina a bylinky podľa vlastnej chuti: plátky cibule, mrkva nakrájaná na krúžky, cesnak, kôpor, bobkový list, chilli papričky, …
Sladkokyslý nálev na uhorky - ingrediencie
 3 l vody
 1 kg cukru
 1 l octu
 2 x Nakladač 100 g (alebo Zeko/ Zelko)
Postup prípravy
1

Nálev na uhorky pripravíte tak, že vo väčšom hrnci priveďte k varu 3 l vody, pridáte 1 kg cukru, 1l octu a 2 balenia Nakladača.

2

Dobre premiešate, priveďte opätovne k varu a 5 minút povaríte.

3

Umyté uhorky nakladačky naložíte do pripravených pohárov, zalejete horúcim nálevom na uhorky, poháre dobre uzavriete a sterilizujete.

4

Takto pripravené poháre vysterilizujete 20-25 minút pri 85°C.

5

Uložíte hore dnom a necháte vychladnúť.

6

Pri skladovaní v tmavých a suchých priestoroch vám bez problémov vydržia aj niekoľko rokov.

7

Ak vám časť nálevu zostane aj po naložení uhoriek, odložte ho do chladničky a použite opäť, keď na záhrade dozrie ďalšia dávka.